Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

KYB Kerkük Temsilcisi Mamend: Haşdi Şabi, yarın Kerkük'ten çekilecek Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Kerkük Temsilcisi Aso Mamend, Iraklı güçlerin, Kerkük'e vali atanması için yarın il meclisini toplayacaklarını belirttiklerini ve Haşdi Şabi'nin yarın Kerkük'ten çekileceğini söyledi.

KYB Kerkük Temsilcisi Mamend: Haşdi Şabi, yarın Kerkük'ten çekilecek

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Kerkük Temsilcisi Aso Mamend, Iraklı güçlerin, Kerkük'e vali atanması için yarın il meclisini toplayacaklarını belirttiklerini ve Haşdi Şabi'nin yarın Kerkük'ten çekileceğini söyledi.

Süleymaniye'de basın toplantısı düzenleyen KYB Kerkük Temsilcisi Mamend, dün geceyi Kerkük'te geçirdiğini, kentte durumun sakin olduğunu ve halkın evlerine döndüğünü söyledi. Mamend, bugün de Kerkük'e döneceğini dile getirerek, Haşdi Şabi'nin yarın kentten çekileceğini kaydetti. Valilik makamının, KYB olarak kendi payları olduğunu ve Irak güçlerinin kendilerine yeni vali atanması için yarın il meclisini toplayacaklarını söylediklerini dile getiren Mamend, yakın zamanda yeni birini vali olarak atayacaklarını belirtti. KYB politbürosunun Bağdat'a, 'Kerkük'te kontrol, poliste olmalı' demek için kendisini görevlendirdiğini söyleyen Mamend, kendisinin de Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin temsilcisine Haşdi Şabi'nin bir an önce Kerkük'ten çekilmesi gerektiğini söylediğini kaydetti. Iraklı güçlerin, halkın korunması için teminat verdiğini dile getiren Kerkük Temsilcisi Mamend, "Eğer referandum yapılırsa Kerkük tehlikeye girecek denildi. Daha sonra da Kerkük'e saldırı oldu. Şiddetli bir çatışma yaşandı; ancak güçler karşı koymadı. Çekilmek en iyi seçenekti; çünkü çekilmeseydik binlerce peşmerge şehit düşecekti" dedi.

Haber: SÜLEYMANİYE,

======================================================

CHP heyeti, göçük faciasını araştırmak için Şırnak'ta

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Sizgin Tanrıkulu ve Fatma Kaplan Hürriyet, Şırnak'ta dün 7 kişinin yaşamını yitirmesi, 1 kişinin ağır yaralanmasına neden olay göçük faciasını araştırmak için kentte geldi. CHP Milletvekilleri dünkü faciada yaşamlarını yitirenlerin taziyelerinide ziyaret etti.

Şırnak'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, ilk olarak göçükte hayatını kaybeden 7 kişi için kurulun taziye evini ziyaret etti. Kent merkezinde bulunan Vali Kamil Acun Külliye Camii'nde kurulan taziye çadırında göçükte hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir arayla Tanrıkulu ve Hürriyet, ailelere baş sağlığında bulundu. Taziye çadırında Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, madencilerin aileleriyle görüştürdü.  CHP'li heyetin göçükle ilgili yapacakların incemeleriyle ilgili yarın Şırnak'ta basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-CHP'lilerin taziye çadırına gelişi

-Ailelerle görüşmeleri

-Hayatını kaybedenlerinin yakınları Kılıçdaroğlu ile telefonla görüşmesi

-Heyetin taziye çadırından ayrılması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

====================================================

Yunan gümrükçüler grev yapacak, sınır kapıları 24 saat kapanacak

YUNANİSTAN'ın Kipi ve Kastanies Gümrük Kapısı'nda görevli gümrük personelinin yapacağı grev nedeniyle yarın saat 07.00'den itibaren, 24 saat süreyle Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'ndan TIR geçişlerine izin verilemeyecek. Otomobil ve otobüslerin geçişleri, kontrollü sağlanacak. Pazarkule Sınır Kapısı'nda ise yarın saat 09.00'dan itibaren, 24 saat süreyle araç ve yaya geçişi yapılamayacak.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İpsala İlçesi'nden Yunanistan'a açılan Kipi ve Edirne'nin karşısındaki Kastanies Gümrük Kapısı'nda görevli personelin, yarın yapacağı grev nedeniyle İpsala Sınır Kapısı'nda saat 07.00'den itibaren 24 saat süreyle taze balık taşıyan TIR'lar hariç diğer TIR'ların geçişine izin verilemeyeceği belirtildi. Pazarkule Sınır Kapısı'nda ise yarın saat 09.00'dan itibaren 24 saat süreyle araç ve yaya geçişi yapılamayacağı kaydedildi. Açıklamada, "İpsala Sınır Kapısı'ndan otomobil ve otobüslerin geçişleri kontrollü olarak yapılacaktır. Pazarkule Sınır Kapısı'nda ise 19-20 Ekim 2017 tarihlerinde 09.00-09.00 saatleri arasında 24 saat süreyle araç ve yaya geçişi yapılamayacaktır" denildi.

Haber: Ünsal YÜCEL/EDİRNE,

================================================

ETİ'nin kurucusu Firuz Kanatlı vefat etti

ETİ Bisküvileri'nin kurucusu ve Onursal Başkanı 85 yaşındaki Firuz Kanatlı vefat etti.

Alınan bilgilere göre bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde tedavi gören Firuz kanatlı yaşamını yitirdi. Firuz Kanatlı'nın vefatı iş dünyasında büyük üzüntü ile karşılandı. Firuz Kanatlı'nın eşi Gülay Kanatlı da 2 yıl önce vefat etmişti.

FİRUZ KANATLI KİMDİR?

Firuz Kanatlı, 1932 tarihinde Eskişehir'de doğdu. Ailesi Gümülcine'den 1924 yılında Türkiye'ye göç ederek önce Adapazarı'na sonra Eskişehir'e göç etti. İlkokul üçüncü sınıfa kadar Eskişehir'de okudu. Daha sonra da Galatasaray Lisesi'nde liseyi bitirene kadar okudu. Üniversite eğitiminde İsviçre Cenevre Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. İsviçre'den dönüşünde babasına ait olan Gümülcineli Un Fabrikası'nda çalışmaya başladı. Fabrikanın ismi sonradan Kanatlı Un Fabrikası oldu. Fakat amcasının çocukları da orada oldukları için herkese yetmeyeceğinden yeni iş arayışına girdi. Bu arada askerliğini 1957-1958 yıllarında İstanbul, Terkos'a yakın Yassıviran'da yaptı. Askerde Kantin sorumlusuyken aklına bisküvi yapma fikri girdi. Askerlik dönüşü de bunu gerçekleştirdi. Bu arada askerliğinin son günlerinde evlendi., Eti markasını seçerek 1962 yılında Eskişehir'de üretime başlamıştır. Eti Bisküvi Fabrikası, bir yıl sonra 22 çalışanıyla üretime geçmiş. 1965 yılına gelindiğinde Eti artık Türk mühendislerin de katılımıyla otomasyona geçişi tamamlamış. 1972'de ticari unvanı 'Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.' olarak değişmiş. İlk ihracatını 1974'te Kıbrıs'a gerçekleştiren Eti, beş yıl sonra grup şirketlerinin tüm makine ve tesis ihtiyaçlarını kendisi karşılamaya başlamış. 1980'de 'Tam Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.' olarak Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulmuş. Bisküvi, çubuk kraker ve kek üretimine başlayan firma, bir yıl sonra ürünlerin pazarlaması ve satışını etkin olarak yürütebilmek için Eskişehir merkezli 'Eti Pazarlama ve Sanayi A.Ş.'yi kurmuş. 1983'te ilk kez 'sanayi tipi kek' üretimine başlayan Eti, aynı yıl İngiltere Alimentacion Europe ve Golden Mercury International Ödülleri'ni almaya hak kazanmış. 1988 yılında, Türk Standartları Enstitüsü, ambalajlarıyla da beğenilen Eti ürünlerini, birinciliğe layık görmüş. 1992'de Eti Gıda A.Ş. Organize Tesisleri hayata geçirilmiş. Türkiye'nin bisküvi sektöründeki ilk ISO 9002 belgesini alan firma, Kasım 2001 - Mart 2002 arasında yapılan 'Tüketicinin En Güvendiği Marka' anketi sonucunda 2002 Kalite Ödülü'nü almış. Bugün Eti'nin kraker, kek, turta, gofret, çikolata kaplamalı ürünler, çikolata, sağlık ve çocuk ürünleri kategorilerinde 150 çeşidi aşkın ürünü bulunuyor. Firuz Kanatlı, 1958 yılında Gülay hanım ile evlendi. Ahmet Firuzhan, Gülden ve Aydan adlarında 3 çocuğu vardır.

Haber: ESKİŞEHİR,

================================================

Selfie çekinmek için çıktığı 30 metrelik vinçte korkudan bayıldı

YOZGAT'ta yapımı devam eden TOKİ konutları inşaatında, selfi çekinmek için kule vince çıkan kalıpçı kalfası Bekir Çalışkan 30 metre yükseklikte korkudan baygınlık geçirdi. Çalışkan'ı 30 metrelik vincin üzerinden itfaiye ve AFAD ekipleri ikna ederek inmesini sağladı.

Yozgat Eski Sanayi Sitesi bölgesinde inşaat halindeki TOKİ konutlarında çalışan kalıpçı kalfası 27 yaşındaki Bekir Çalışkan cep telefonuyla selfie çekmek için çıktığı kule vinçte mahsur kaldı. Bekir Çalışkan'ın vince çıktığından habersiz olan operatörün vinci hareket ettirdiği sırada 30 metre yükseklikteki korunaklı kabinde panikleyen kalıpçı kalfası Çalışkan, önce istifra etti, ardından baygınlık geçirdi. Vinç operatörünün durumu fark ederek yardım istemesi sonucu çevrede çalışan işçi arkadaşları yardımına koştu. Bu sırada kendine gelen genç yaklaşık 1 saat kaldığı vinçten inemedi. Olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri çağırıldı. İtfaiye aracının merdivenine çıkan sağlık ekibi sedye ile kule vincin kabinine ulaştı. Cesaretini toplayan Bekir Çalışkan kendisinin vinç merdivenlerinden aşağı inebileceğini söyledi. Güçlükle aşağı inen Çalışkan sağlık ekibi tarafından ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından tedbir amacıyla Yozgat Şehir Hastanesine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Olay yeri görüntüsü

-İtfaiye ve vinçten görüntü

-Sağlık ekibinden görüntü

-Vinç tepesinde işçiler

-İtfaiye merdiveninin uzatılması

-Mahsur kalan gencin kendi imkanlarıyla inmesi

-Ambulasa gitmesi

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

=================================================

Emlakçıyı tabancayla öldüren müteahhit tutuklandı

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde tartıştığı emlakçı Ceyhan Saraçoğlu'nu tabancayla vurarak öldüren müteahhit Ramazan Polat tutuklandı.

Olay dün gece  21.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi, Erek Caddesi'ndeki Ramazan Bolat'a ait müteahhitlik bürosunda meydana geldi. İlçede emlakçılık yapan evli ve 3 çocuk babası 56 yaşındaki Ceyhan Saraçoğlu, 36 yaşındaki Müteahhit Ramazan Bolat'a ait 4 katlı binanın en üst katında bulunan ofisine geldi. Aralarında daha önceden alacak verecek meselesi bulunduğu öne sürülen Bolat ve Saraçoğlu ofiste tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Ramazan Bolat, Saraçoğlu'na tabanca ile 14 el ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Ceyhan Saraçoğlu'nun hayatını kaybettiği belirlendi. Polisin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Saraçoğlu'nun cesedi Erbaa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerinden kaçan cinayet şüphelisi Ramazan Bolat'ı kısa sürede yakaladı. Şüpheli Ramazan Bolat emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında Erbaa Adliyesine getirilen şüpheli, girişte basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Bolat çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Tokat T Tipi Çamlıbel Cezaevine gönderildi. Olayda yaşamını yitiren Ceyhan Saraçoğlu'nun yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Şüphelinin görüntüsü

-Polis ekiplerince götürülüşü

Haber-Kamera:  İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat),

======================================================

Köpekli arama kurtarma timleri en iyi olmak için yarışıyor

TÜRKİYE'nin çeşitli bölgelerinden gelen 42 özel köpekli arama kurtarma timi Afyonkarahisar'da yeterlilik sınavına tabi tutuluyor. Eğitim ve görev yeterliliği olmak üzere 2 aşamada değerlendirilen timler, çeviklik, itaat, agresyon ve koku alma kabiliyetlerinin yanında enkaz altında canlı bulmak için yarıştı.

Türkiye genelinde resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarından 42 özel köpekli arama kurtarma timi Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Yerleşkesinde yeterlilik sınavına tabi tutuluyor. 9 Ekim'de başlayıp 3 Kasım'a kadar sürecek arama ve kurtarma çalışmalarında yeterli olduklarını göstermek için mücadele eden ekipler, eğitim ve görev yeterliliği olmak üzere 2 aşamada değerlendiriliyor.

Eğitimli köpekler, özel deprem tatbikat alanlarında enkaz altında kalan kişiyi 15 dakikada bulmaya çalışırken, süreyi aşanlar komisyon tarafından eleniyor. Sınav komisyonunda AFAD'ın Afyonkarahisar, Bursa, Samsun, İzmir ve Van temsilcileriyle Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı temsilcileri yer alıyor. AFAD Afyonkarahisar İl Müdürü Mehmet Buldan, sınavın afet ve acil durumlarda bulunduğu yer bilinmeyen, canlı olduğu tahmin edilen kişilerin bulunması ve kurtarılması amacıyla kullanılan köpekli arama timlerinin sınıflandırılması ve akredite edilmesi amacıyla taşıdığını söyledi. Sınavın özel hazırlanan parkurda yapıldığını aktaran Buldan, bu parkurda köpeklerin çeviklik, itaat, agresyon ve koku alma kabiliyetlerinin test edildiğini vurguladı. Buldan, sınav sonunda birinci olan time 2017 sancağının hediye edileceğini kaydetti.  Afyonkarahisar AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Mustafa Eser de sınavda ayrıca enkaza bazı canlı veya maketler yerleştirerek bunların bulunmasına yönelik de uygulama yapıldığını anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

-Enkaz alanında yapılan sınavdan detaylar

-Köpeğin canlıyı bulması

-Eğitim parkurundaki köpeklerden detaylar

-RÖP: Mehmet Buldan (AFAD Afyonkarahisar İl Müdürü)

-RÖP: Mustafa Eser (AFAD Afyonkarahisar Birlik Müdürü)

-Eğitimli köpeklerden detaylar

-Köpeklerin eğitimcileri ile oyunları

-Toplu görüntü çekimi

176 MB /// 05.35"

HABER- KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Firuz Kanatlı Eskişehir Kerkük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title