Haberler

Nüfus Hizmetleri Kanunu Tasarısı Genel Kurulda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütlerinin uzun süredir, güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen kaçak çalıştırdığı kömür ocakları olduğunu ve buradan ciddi gelir elde ettiğini belirterek, "Birçok kömür ocağını terör örgütleriyle beraber çalışanlardan ve kaçak çalışanlardan arındırdık." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

İçişleri Bakanı Soylu, tasarının tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Şırnak'taki madende meydana gelen göçüğe ilişkin soru üzerine Soylu, "Terör örgütlerinin, uzun zamandan beri güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen kaçak olarak çalıştırmaya devam ettiği kömür ocakları var ve buradan ciddi gelirler elde ediyorlar. Yaklaşık 3 aydan beri güvenlik güçlerimiz çok ciddi operasyonlar yaptı. Bu bölgeler coğrafi olarak da zor bölgelerdir. Birçok kömür ocağını terör örgütleriyle beraber çalışanlardan ve kaçak çalışanlardan arındırdık. Bunları da adım adım gerçekleştirdiğimizi ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Konuya ilişkin soruşturmanın savcılık ve ilgili bakanlık tarafından açıldığını aktaran Soylu, hukuki sürecin devam ettiğini söyledi. Soylu, "Terör örgütünün finans kaynaklarından biri de kömür ocaklarıdır." dedi.

Soylu, nikah yetkisinin müftülük makamını zedelemeyeceğini de dile getirdi.

Müftülüklere nikah kıyma yetkisinin vatandaşlar arasında ayrıştırma oluşturmayacağını belirten Soylu, küçük yaşta kız çocuklarının evlendirilmesiyle müftülüklerin nikah kıyma yetkisi arasında en ufak ilişkinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadelede operasyonların ve ele geçirilen uyuşturucu miktarının son bir yılda bütün rakamların 2 katına çıktığını bildirdi.

Türkiye'nin transit ve hedef bir ülke olduğuna işaret eden Soylu, bu konuda toplumsal seferberliğin önemli olduğunun altını çizdi.

Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren Soylu, terörle nasıl mücadele ediliyorsa uyuşturucuyla da aynı şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

KHK ile organize suç şebekelerini takip yetkisi aldıklarını aktaran Soylu, böylece organize suç şebekeleriyle mücadelede iki katı operasyon yapma imkanı bulduklarını ifade etti.

Soylu, yaklaşık 15 gün önce 12 bin 500 sağlık çalışanın güvenlik soruşturmalarını tamamlayarak gönderdiklerini belirterek, yeni bir sistem daha oluşturduklarını bildirdi. Soylu, önümüzdeki hafta pazartesi itibarıyla uygulamaya başlayacaklarını kaydetti.

AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger ise tasarının tümü üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmada, gelişen toplumsal yaşam ve teknolojik imkanların nüfus ve vatandaşlık işlemlerinde bazı güncellemeler yapılması ihtiyacını doğurduğunu, tasarının bu ihtiyaca cevap verdiğini söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Süleyman Soylu Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title