Haberler

Uyuyan Güzel" Zorlu'da Sahnelendi

Uzun süredir eserlerini Kadıköy Süreyya Operası'nda sahneleyen İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (İDOB) Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) seyirciyle buluştuğu "Uyuyan Güzel" balesinde, konuk sanatçı olarak Kremlin Balesi'nin prima balerinası Joy Womack dans etti.

Uzun süredir eserlerini Kadıköy Süreyya Operası'nda sahneleyen İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (İDOB) Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) seyirciyle buluştuğu "Uyuyan Güzel" balesinde, konuk sanatçı olarak Kremlin Balesi'nin prima balerinası Joy Womack dans etti.

İDOB'un Zorlu PSM bale temsil serisi, geçen sezon büyük beğeni ve övgü alan, Ayşem Sunal Savaşkurt'un çıkış noktası olarak koreograf Victor Marius Alphonse Petipa'ya sadık kalarak, Rudolf Nureyev'den etkilenerek sahneye taşıdığı "Uyuyan Güzel" balesinin ilk gösterimiyle başladı.

Zorlu PSM'deki ilk gösterim onuruna İstanbul'a gelen Kremlin Balesi'nin baş dansçısı Joy Womack da konuk sanatçı olarak sahneye çıktı.

Genç yaşına rağmen teknik ve artistik bakımdan güçlü bir dansçı olan Joy Womack, sunumu sonrası ayakta alkışlandı.

"Bale, evrensel bir dildir"

Womack, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de olmaktan çok memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başkoreograf Ayşem Sunal Şavaşkurt ile çalışmanın harika bir deneyim olduğunu vurgulayan Joy Womack, "Türk dansçıların ne kadar çok çalıştıklarını gördüm. Bana çok nazik davrandılar ve onlarla çalışmak çok öğreticiydi. Herkesin cömertliği ve misafirperverliği beni çok fazla etkiledi.

Umarım balenin dünyanın her yerini birbirine bağlayabilecek mükemmel bir araç olduğunu kutlama gibi bir performansla gösterebiliriz. Bale evrensel bir dildir. Türk dansçılarıyla bir kez daha buluşmayı ve bu güzel şehri gezmek için yeniden gelmeyi çok isterim." diye konuştu.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, yarın akşam "Uyuyan Güzel" balesini bir kez daha Zorlu PSM'de sahneleyecek.

Bale sanatçısı Womack, Kaliforniya'da dünyaya geldi. Bolşoy Bale Akademisi'nin ana eğitim programından mezun ilk Amerikalı olan 22 yaşındaki sanatçı, aynı zamanda Bolşoy Balesi ile sözleşme imzalayan ilk kadın Amerikalı balerin.

Paris ve Hong Kong'da 2011 ve 2013'te düzenlenen bale yarışmalarında Grand Prix ödüllerinin sahibi olan sanatçı, Temmuz 2016'da Varna'da yapılan Uluslararası Bale Yarışması'nda da gümüş madalya kazandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Rudolf Nureyev İstanbul Kadıköy Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title