Haberler

Fed Başkanlığı ve Vize Sorunu ile Dolar 3.67, Euro 4.33 Lirada

ABD Merkez Bankası'nın ( Fed ) yeni başkanının faiz artışı yanlısı olabileceğine ilişkin haberlerle küresel piyasalarda yükselen dolar, yeniden 3.67, euro 4.33 liranın üzerinde hareket ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, mevcut Fed Başkan Janet Yellen ile bugün yapacağı görüşme öncesinde, dolar 3.6947 liraya kadar çıktıktan sonra 3.67 - 3.68 lira aralığına dönerken, euro da 4.33 liranın üzerinde hareket ediyor.

Hisse senetlerinde küresel tırmanışın etkisiyle dünü yüzde 0.06 ile hafif düşüşle 106 bin 926 puandan kapatan Borsa İstanbul Endeksi (BIST 100) yeni güne de yüzde 0.45 yükselişle 107 bin 404 puandan başladı.

"Üçüncü çeyrek karları Borsa İstanbul'u yeni zirvelere taşımak için yeterli mi?"

İş Yatırım'ın, "Üçüncü çeyrek karları Borsa İstanbul'u yeni zirvelere taşımak için yeterli mi?" başlıklı günlük piyasa bülteninde, "Fed bahisleri dolayısıyla oynaklıkta görülen artış sonrası dolar kazancının bir kısmını geri verirken gelişmiş ülke borsaları yukarı yönlü seyrini koruyor" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

"Üçüncü çeyrek karlarının olumsuz hava koşulları nedeniyle zayıf gelecek olması nedeniyle Wall Street'teki yükseliş bir parça hız kesti.

"Ancak dördüncü çeyrek beklentilerinin güçlü olması ve vergi reformu beklentisi yükselişi desteklemeye devam ediyor.

"Doların güçlenmesi ve ABD tahvil faizlerindeki yükseliş nedeniyle gelişmekte olan ülke varlıkları değer kaybetmeye devam ediyor.

"Ancak açıklanan ekonomik veriler ve şirket karları gelişmekte olan ekonomilerde güçlü büyümenin sürdüğüne işaret ediyor.

"Türkiye piyasaları ABD krizi ile güçlü üçüncü çeyrek karları arasında sıkışmış durumda. ABD vize krizi konusunda çelişkili bir haber akışı görüyoruz.

"Türkiye tarafından yapılan açıklamalar çözüm konusunda yol alındığını vurguluyor. ABD tarafı ise vize kararını kolaylaştırmak için bekledikleri adımların henüz atılmadığını söylüyor.

"Pazarlıklar bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Donald Trump Fed Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title