Haberler

Ordulu Milli Atıcıların Gözü Dünya Şampiyonluğunda

Ordulu milli atıcılar Çağla Atakal ve Cevat Karagöl, Güney Kore'de düzenlenecek 2018 Dünya Para-Atıcılık Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak istiyor.

HAYATİ AKÇAY - Ordulu milli atıcılar Çağla Atakal ve Cevat Karagöl, Güney Kore'de düzenlenecek 2018 Dünya Para-Atıcılık Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak istiyor.

Türkiye'yi daha önce Avrupa ve dünya şampiyonalarının yanı sıra 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda temsil eden Çağla Atakal ve Cevat Karagöl, 1-12 Mayıs 2018'de Cheongju kentinde gerçekleştirilecek organizasyonun hazırlıklarına başladı.

Milli sporcular, kendileri için hazırlanan poligonda teknik ve taktik çalışma yaparak eksiklerini gidermeye çalışıyor.

Türkiye'yi 10 metre ve 50 metre havalı tüfek kategorisinde temsil eden Çağla Atakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 yıldır atıcılık sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini ve bu nedenle spora bir süre ara vermek durumunda kaldığını anlatan Atakal, "Bebeğim olduktan sonraki süreç benim için zor geçti ama toparlandığıma inanıyorum. Çok şükür antrenmanlara yeniden başladık." dedi.

Üçüncü kez dünya şampiyonasına katılacağını belirten milli sporcu, "En son katıldığım şampiyonada ikinci olmuştum. Artık onu bir kenara bıraktım. Doğru olanı yapıp en iyi skorumu almak istiyorum. İnşallah gümüş madalyadan sonra hedefim altın madalya. Hem ülkem hem de bayrağım için elimden geleni yapacağım. Bunun için de çok çalışacağım." diye konuştu.

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesindeki bu şampiyonanın önemine dikkati çeken Atakal, "Kariyerimde ilk defa olimpiyatlara 2016 yılında katılmıştım. Şimdi önümde 2020 olimpiyatları var. İlkine göre daha hazırlıklı ve tecrübeli gitmiş olacağım. Olimpiyatlarda da madalya şansımın arttığına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Doğuştan engelli olduğunu ve tekerlekli sandalye kullandığını ancak hiçbir zaman pes etmediğini vurgulayan Atakal, insanların yılmamasını, hayata sımsıkı sarılmasını istedi.

Atakal, hayatta en büyük yardımcısının eşi olduğunu kaydederek, kendisine her konuda destek veren eşine minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

İkinci şampiyonluğu istiyor

10 metre ve 50 metre tabancada yarışan Cevat Karagöl ise üç sefer dünya şampiyonasına gittiğini, bunlardan birinde altın madalya kazandığını söyledi.

İkinci kez dünya şampiyonu olmak için çalışmalara başladığını dile getiren Karagöl, "2016 Rio Olimpiyatları'ndan sonra dört yıllık bir periyodumuz vardı. Hedefimiz elbette 2020 olimpiyatlarına katılabilmek ancak olimpiyat öncesi ara hedeflerimiz var. Bu hedeflerden birisi de Güney Kore'deki şampiyona." diye konuştu.

Karagöl, Türkiye'nin paralimpik atıcılık dalında iddialı olduğunu vurgulayarak, "Temennimiz Güney Kore'de düzenlenecek 2018 Dünya Şampiyonası'nda altın madalyayı ülkemize getirmek. 2014 yılında olduğu gibi en üst performansımızı sergileyip bayrağımızı göndere çektireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Milli atıcı, vitrinindeki önemli eksiğin olimpiyat madalyası olduğunu belirterek, bunun için 2020'deki olimpiyatları çok önemsediğini kaydetti.

Genç: "Çağla ve Cevat rol model"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordulu iki milli sporcuyla gurur duyduklarını ifade ederek, "İnşallah iki sporcumuzla Ordu'da atıcılık branşında çok büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Çünkü Çağla ve Cevat genç sporculara çok güzel rol model oluyor. Aynı zamanda bedensel engellerine rağmen azimleriyle hepimize örnek oluyorlar." diye konuştu.

İki sporcuya güvendiklerine dikkati çeken Genç, kendilerine sonuna kadar destek olacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

Güney Kore Türkiye Karagöl Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title