Haberler

Türklerin Tarihi Olmadan Dünya Tarihi Yazılamaz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türklerin tarihi olmadan dünya tarihi yazılamaz. Türkler 120 civarında devlet kurmuş ve hiçbir millet yoktur ki; farklı coğrafyalarda hükümdarlık sürsün. Bakın Çin Seddin'den Viyana kapılarına kadar, Ukrayna'dan Orta Afrika'ya kadar her tarafta hükümdarlık sürmüş, gerçekten muhteşem milletiz." dedi.

Eroğlu, bir termal otelde düzenlenen, "1. Türk Tarihi Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, hükümet olarak tarihi eserleri ihya ettiklerini bildirdi.

Eroğlu, "Bu bölge şehit kanlarıyla yoğrulmuş bir bölgedir. İstiklal Harbi'nde aziz Atatürk ve silah arkadaşları, Akşehir'den Şuhut'a geldiler. Afyon o zaman işgal edilmiş. Şuhut'a girememişler ve 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece karargah Kocatepe'ye taşınmış. 26 Ağustos sabahı Büyük Taarruz emri verilmiş. 9 Eylül'de düşman denize dökülmüştür." ifadesini kullandı.

Afyonkarahisar'ın, Cumhuriyetin kurulduğu, şehit kanlarıyla yoğrulmuş topraklar olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Tarihimize bakarsak, Anadolu'nun Türklere açılmasıyla önemli büyük zaferler elde edilmiş. Tabii Türklerde devletin önemi çok büyük. Türkler gerçekten büyük bir millet. Türklerin tarihi olmadan dünya tarihi yazılamaz. Türkler 120 civarında devlet kurmuş ve hiçbir millet yoktur ki farklı coğrafyalarda hükümdarlık sürsün. Bakın Çin Seddin'den Viyana kapılarına kadar, Ukrayna'dan Orta Afrika'ya kadar her tarafta hükümdarlık sürmüş, gerçekten muhteşem milletiz. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Her konuşmamızda şunu söyleriz; Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Birlik beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirdiğimiz müddetçe bizim töremizi hiç kimse bozamaz, devletimizi hiç kimse yıkamaz."

Eroğlu, birlik ve beraberliği 15 Temmuz'da bütün milletin gösterdiğine işaret ederek, "15 Temmuz, milletimizin sadece kendi tarihinde değil, dünya tarihine yazdığı bir kahramanlık destanıdır." ifadesini kullandı.

Sempozyuma, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ve davetliler katıldı.

Sempozyumun ardandan, "Osmanlı Fermanlar ve Beratlar" sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Veysel Eroğlu Ukrayna Viyana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title