Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

GİRDİKLERİ PAMUK YIĞININDA HAVASIZ KALAN 3 ÇOCUK ÖLDÜ (EK)1)ZİRAİ İLAÇLARDAN ZEHİRLENDİLERŞanlıurfa'da, tarlada istiflenen pamuk yığınları arasında cansız bedenleri bulunan 2'si kardeş 3 çocuğun otopsileri, tamamlandı.

GİRDİKLERİ PAMUK YIĞININDA HAVASIZ KALAN 3 ÇOCUK ÖLDÜ (EK)

1)ZİRAİ İLAÇLARDAN ZEHİRLENDİLER

Şanlıurfa'da, tarlada istiflenen pamuk yığınları arasında cansız bedenleri bulunan 2'si kardeş 3 çocuğun otopsileri, tamamlandı. Otopside çocukların, tarlada yapılan zirai ilaçları soluyarak, zehirlendiği ve solunum yetmezliğinden öldüğü belirlendi. Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilen 3 çocuğun cenazesi, toprağa verilmek üzere Ulucanlar Mahallesi'ne götürüldü.

ŞANLIURFA/DHA

====================================================

2)HDP'Lİ ENCÜ'NÜN 4 YIL, 7 AY HAPİS CEZASI ONANDI

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'ye terör örgütü üyeliği ve propagandasından tutuklu yargılandığı davada verilen 4 yıl, 7 ay hapis cezası, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen yıl 4 Kasım'da tutuklanan HDP Milletvekili Ferhat Encü hakkında 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'Örgüt propagandası yapma' suçlarından 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yargılama sonucunda Ferhat Encü, 9 Haziran'da 4 yıl, 7 ay hapis cezasına çarptırdı. Encü'nün avukatları, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nde karara itiraz etti. Ancak mahkeme, Ferhat Encü'ye verilen cezayı onadı. Ferhat Encü'nün aldığı ceza nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesinin gündeme getirilebileceği belirtildi.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, -

===================================================

3)BAKAN ELVAN: MERSİN'DEKİ BOMBALI SALDIRIYLA İLGİLİ 11 KİŞİ GÖZALTINDA

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'deki polis servis otobüsüne yönelik terör saldırısıyla ilgili yürütülen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Bakan Elvan, Mersin programı kapsamında ilk olarak Vali Ali İhsan Su'yu ziyaret etti. Burada konuşan Elvan, önceki gün Mersin'de terör örgütü tarafından polis servis aracına yönelik düzenlenen hain saldırıyı lanetleyerek kınadığını söyledi. Elvan, güvenlik güçlerinin yanı sıra siviller arasında yaralılar bulunduğunu söyledi. Bakan Lütfi Elvan, şöyle dedi: "Şu an itibari ile 6 kardeşimiz hastanede, bugün 3 kardeşimiz daha taburcu edilecek. Dolayısıyla hayati tehlikesi olan bir kardeşimiz yok. Yaralı olan hem emniyet mensuplarımıza hem de vatandaşlarımıza, Mersin halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum."

Elvan, saldırı ile ilgili olarak gerekenin yapılacağını ifade ederek, terör saldırılarının sadece Emniyet mensuplarına Mersin'e yapılan bir saldırı olmadığını belirtirken, şöyle devam etti:

"Bu aynı zamanda tüm Türkiye'ye yapılmış olan bir saldırıdır. Şundan emin olunuz, terör saldırısı nereden gelirse gelsin, arkasında kim olursa olsun sonuna kadar gideceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüp, terör suçlarına karşı gereken neyse, gereğini yapacağız. Bu konuda da son derece de kararlıyız. Şu anda hem Mersin Valiliğimiz, Cumhuriyet Başsavcılığımız, emniyet kuvvetlerimiz inceleme ve soruşturmalarını sürdürüyorlar. Şu anda saldırı ile ilgili olarak gözaltında olanlar var. Gözaltına olanların ifadeleri alınıyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde olayla ilgili olarak daha net bir sonuç ortaya çıkacak. Ama eninde sonunda bunu kim gerçekleştirdi, nasıl ve ne şekilde gerçekleşti, arkasında kim varsa bu tüm çıplaklığı ile ortaya çıkacaktır. Bundan vatandaşlarımız emin olsun" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Bakan Elvan'ın makam aracı ile Valiliğe gelişi

Kendisini karşılayan protokol üyeleri ile selamlaşması

Bakan Elvan'ın açıklaması

SÜRE: 04'35"    BOYUT: 135 mb

Haber: İbrahim MAŞE-Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

============================================

4)TURİZM KONGRESİNDE MİLLETVEKİLİ VE REKTÖR ARASINDA BAKAN POLEMİĞİ YAŞANDI

MARDİN Artuklu Üniversitesi'nin organizasyonunu üstlendiği 18'inci Ulusal Turizm Kongresie Kültür ve Turizm Bakanı'nın niçin katılmadığı konusunda, Artuklu Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı arasında polemik yaşandı. Prof. Dr. Ağırakça, bir yıl önce bilgi vermelerine rağmen Bakan ve bakan yardımcılarının kongreye katılmamasına tepki gösterince AK Partili Bölünmez, "Sayın Rektörümüz bir yıl önce programın organize edildiğini ve sayın Bakana haber verildiğini söyledi. Ancak, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş beyefendi 4 ay önce göreve geldi" diye cevap verdi.  Her yıl bir üniversitenin organize ettiği Ulusal Turizm Festivali'nin 18'incisine Mardin'deki Artuklu Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Bir otelde yapılan Kongrenin açılış konuşmasını yapan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un kongreye katılmamasını eleştirdi. Bir yıl önce festival hakkında Bakana bilgi verilmesine rağmen bakanlık ve yardımcısı düzeyinde kimsenin katılmamasına atıfta bulunan Ağırakça, "Bir eksiğimiz kaldı. Onu da ifade etmeden geçmek istemiyorum açıkça. Kültür Bakanlığı'nın burada temsil edilmemesi büyük bir eksiklik. Bakanımıza buradan arz ediyorum. Sayın Bakanımız'ın burada olması gerekiyordu. En azından bakan yardımcımızın burada olmasını bekliyorduk. Ben bu sabaha kadar sayın bakan yardımcımızın, Hüseyin beyin geleceğini biliyordum ve kendisini bekliyordum. Müsteşar seviyesinde de temsil edilebilirdi. Müsteşar yardımcısı seviyesinde de temsil edilebilirdi. Ama olmadı, gerçekten üzüntülerimi arz ediyorum. Sayın bakan ve bakan yardımcıları da benim arkadaşlarımdır. Ama burada olmaları gerekirdi. Bu program bir yıl önceden belliydi, biz bu programı bir yıl evvelinden kendilerine bilgi verdik, arz ettik ve bu programa göre kendilerini ayarlayabilirlerdi" dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da yaptığı konuşmada, Rektör Prof. Dr. Ağırakça'ya cevap vererek, Bakan Kurtulmuş adına programa katıldığını söyledi. Rektörün Bakan Kurtulmuş'u bir yıl öncesinden bilgilendirdikleri yönündeki sözüne atıfta bulunan Çankırı, "Öncelikle şunu hatırlatayım, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş beyefendi yoğun programlarından dolayı aramızda olamadı. Sayın Rektörümüz bir yıl önce bu programın organize edildiğini ve kendisine bilgi verildiğini söyledi. Ancak, kendisi 4 ay önce değişen bakanlar kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı oldu. AK Parti Mardin Milletvekili olarak kendisinin buradan sizlere selamlarını getirdim. Onların temsilcisi olarak buradayım. Tekrar onun adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Kongrede konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman da, ulusal turizm kongresinin Mardin'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bereketli Mezopotamya Ovası'na hakim olan Mardin, asırlardır bu ovanın bekçiliğini yapmaktadır. Mardin bugün binlerce yıllık tarihin ve kültürel birikiminin üzerine oturmaktadır. Farklı diller, farklı kültürler asırlar boyu bir araya gelmiş,  dünyada eşine az rastlanır zengin bir miras ortaya çıkmıştır. Taşların konuştuğu şehir olarak bilinen Mardin'i gezerken işçiliğin inceliği başınızı döndürecektir. Binalar sizlere bir şeyler fısıldamak ister ve Mardin bir şehirden daha fazlasıdır"dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise, turizm potansiyelinin artması için Mardin Kalesi'nin hizmete açılması gerektiğine değinerek, "Mardin ve turizm demişken şu kaleye bakıyoruz kale bize bakıyor. Kalenin turizme açılması için bir çabanın içindeyiz tabi, ancak bir gelişme yok. Kimsenin yorumlayamadığı ve tahmin edemediği müphem sebepler yüzünden bugüne kadar geç kalınmış. Hem Kültür ve Turizm Bakanı hem de Savunma Bakanımız ile defalarca bu konuyu konuştuk ama şunu gördüm ki kalenin turizme ve halka açılması önünde ciddi bir engel ve sebep olmamasına rağmen sanki zimmi bir mutabakat var. Bu mutabakat kalenin açılmaması yönünde tecelli etmeye devam ediyor. Bu keşif olmadan biz bu şehirde turizm dinamiklerini harekete geçiremeyiz"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kongreden görüntü,

-Rektör Ağırakça'nın konuşması

-Milletvekili Çankırı'nın konuşması

-Milletvekili Orhan Miroğlu ve Vali Mustafa Yaman'ın konuşmaları

-Yapılan sunumlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

==============================================

5)UYGULAMADA TABANCA İLE YAKALANDI, POLİSE DİRENDİ

SAMSUN İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'Mobil Park Polisi' ilk denetimde Aykut Ö.'nün üzerinde ruhsatsız tabanca buldu. Polisleri tehdit ederek direnen şüpheli ve yanındaki kimliği tespit edilemeyen kişi, çıkan arbedenin ardından gözaltına alındı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde vatandaşların parklarda rahat oturabilmesi, spor yapabilmesi ve çocukların rahat oyun oynayabilmeleri amacıyla oluşturulan 'Mobil Park Polisi Projesi' hayata geçirildi. İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde de toplam 3 ekip halinde hizmet veren ekipler, bugün ilk uygulamasını gerçekleştirdi. İlk olarak İlkadım İlçesi'nde bulunan Anıt Park'ta uygulama yapan polislere çevik kuvvet, motorlu yunus ve asayiş ekip polisleri destek oldu. Parklarda şüpheliler üzerinde uygulama yaparak GBT sorgulaması yapan polisler, vatandaşları da yaptıkları görevle ilgili bilgilendirdi. Uygulamada üzerinde ruhsatsız tabanca yakalanan Aykut Ö., polislerden kaçmak istedi. Kısa sürede etkisiz hale getirilen şüpheli, polisleri tehdit ederek direnmesi üzerine 15 dakika süren arbedenin ardından yanında bulunan ve kimliği tespit edilemeyen kişiyle beraber gözaltına alınarak polis aracıyla Gazi Polis Merkezi'ne götürüldü.

Kurulan ekip ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, 'Mobil Park Polisi' projesi uygulaması ilimizde bugün itibariyle İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde de toplam 3 ekip halinde faaliyete geçirilmiştir" dedi.

Görüntü dökümü

--------------

-Şüphelinin ilk yakalanışı

-Şüphelinin direnmesi

-Şüphelinin polis aracına götürülmesi

-Polis aracının gidişi

-Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un açıklamaları

-Detaylar

(Süre: 05.49 dk) - (Boyut: 206.25 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ağırakça Ak Parti Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title