Haberler

"Bu Ne Biçim Hikaye Böyle" İnkılap Kitapevi Etiketi İle Yayımlandı

Güncelleme:

Gösteri dünyasının özlenen kahkahası Ali Biçim bu kez bir kitapla karşımızda

Ve Ali Biçim bugün ilk kitabıyla sevenleriyle buluşuyor. Ali Biçim'in ilk kitabı Bu Ne Biçim Hikâye Böyle İnkılâp Kitabevi etiketiyle tüm kitapçılarda.

Her şey televizyon için…

Türkiye onu ortaokuldan mezuniyet konuşmasıyla tanıdı ve sevdi ilk önce. Küçük bir çocuktan beklenmeyecek kadar ustalıkla yapılan o birkaç dakikalık konuşma, bugün de akıllardadır.

Lise yılları ve konservatuvar sınavlarına hazırlanırken de aklından çıkmayan tek bir şey vardı: TV yıldızı olmak! Çok denedi konservatuvara girmeyi, gerçekten çok… Sonunda başardı da. Okula devam ederken daha onlarca yapım şirketine kısa skeçler göndererek başladı renkli kutuya adım atma girişimlerine. Öğrenci olduğu halde yapımcılarla görüşebilecek kadar dikkat çekiyordu artık. Ekşi Sözlük'te dikkat çeken entry'ler girdiği, trollükte de ustalaştığı bir dönemdedir.

Büyük patlama: Just Pide

Michael Jackson hayranlığının hayatında bir dönüm noktası olacağına kendisi de inanmazdı herhalde ama arkadaşlarıyla hazırlayıp bir çırpıda videosunu çektikleri "Just Pide" YouTube'a yüklenir yüklenmez "kendi başına bir gündem" olmayı başardı. "Çocukluğunu pide kuyruklarında kaybetmiş nesil" elbette Ali Biçim'i bağrına basacaktı. Türkiye'de onun açtığı yolda bugün de YouTube son derece etkin kullanılan bir sosyal mecra olarak tercih ediliyor.

Şeytanın bacağı kırılmıştı işte, kısa zamanda milyonlara ulaşan Ali Biçim'in durmadan çalışan zihni, "Just Pide"nin üzerine tuğlalar örmekle, yeni projeler üretmekle meşguldü.

Gerisi… Doğru insanlarla karşılaşacak şansa ve o iletişimin devamlılığına bağlıydı.

Yarışma programlarından teklifler alan, röportaj vermesi için peşinden koşulan Ali Biçim'in yolu, gösteri dünyasının ünlü ismi Okan Bayülgen'le kesişince hayatı yeni bir hatta girmiş de olur. Okan Bayülgen'in ekranlarda fırtınalar estirdiği günlerde haftanın 5 akşamı skeçlerini oynayacak kadar dikkat çekmeyi ve sevilmeyi başarmıştır Ali Biçim. Öyle ki, "seninle uzaktan akrabayız"lar mı istersiniz, "ortaokulu beraber okuduk, nasıl hatırlamazsın"lar mı?.. Milyonların merakla beklediği canlı yayın skeçlerini Ali Biçim hazırlıyordur artık.

"Baya İyi" ve "Hesabım Bitmedi"

Okan Bayülgen'le çalıştığı dönemde hazırladığı parodi şarkıları o kadar tutmuştur ki, birer sahne şovuna dönüşür. Şehrin ünlü gece kulüplerinde 200-250 kişinin karşısına çıkar Ali Biçim. Tutulur da bu şov. Sahne deneyimi de böylelikle "Yapılacaklar" listesinde "tik"lenmiştir.

Dizinin figüranı değil neredeyse başrolü: Yazgan

Milyonların beğenisini kazanan Ali Biçim'i artık ustalar da aramaktadır. Gani Müjde gibi ünlü bir isim, kaleme aldığı dizi senaryosunda ona uygun bir rol düşünür. Cafer Çepikliyazgan, Yazgan olarak kısaltılır ve Ali Biçim'in hayat verdiği komik ve renkli karakter dizide gitgide daha çok öne çıkar. Yazgan Kayseri şivesiyle konuşur, hatta Korece konuşur, derken Ali Biçim set ortamının hakkından da başarıyla gelmiş, yeni bir hayran kitlesi oluşturmuştur.

Ve nihayet: Ali Biçim Show

Yazgan karakterini canlandırdığı dizinin kanalı, reddedilemeyecek bir teklifle gelir: Kendi şovunu hazırlamak! Hayallerine bir adım daha yaklaşan Ali Biçim bir yandan da "Hesabım Bitmedi"nin turnesini sürdürüyordur. Kanal, programına daha iyi hazırlanması için Ali Biçim'i Conan O'Brien'ın stüdyosuna ABD'ye bile götürür. Amerika'da geçen birkaç hafta, yepyeni bilgiler, projeler, hayallerle döner.

Ali Biçim Show Ali Biçim'in ümit ettiği kadar değilse de, hatırı sayılır biz reyting grafiğini tutturur ama televizyon dünyasının keskin çarkları dönmeye başlamıştır bir defa…

Bu Ne Biçim Hikâye Böyle

Yukarıda yazılanlar, gösteri dünyasına kayıtsız kalmayan herkesin bildiği gerçeklerden oluşuyor. Hikâyenin bundan sonrasını ise Ali Biçim'in merak uyandıran tarzı ve kurgusuyla Bu Ne Biçim Hikâye Böyle kitabında bulacaksınız. Kitabın sonuna kadar merakın diri kaldığı Bu Ne Biçim Hikâye Böyle, hem bir solukta okunacak bir anı kitabı hem de sürprizlerle dolu bir kurmaca.

Adım attığı bu yeni alanda da "yaratıcılığını" sergileyen Ali Biçim'in Bu Ne Biçim Hikâye Böyle isimli kitabı, İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlarını bekliyor.

Ali Biçim

Tekstilci bir anne/babanın tek oğlu olarak 17 Nisan 1987 yılında İzmit'te dünyaya geldi. 1995 yılında bir kız kardeşi oldu. 1998 yılında annesi ve babası boşandı. 2000-2001 döneminde İstanbul'a gelip 2005'te Bahçelievler Anadolu Lisesi'ni bitirdi. 3 sene boyunca konservatuvar sınavlarına hazırlandı. 2007 yılında Beykent Üniversitesi Oyunculuk bölümünü burslu kazandı. Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi de okuyup 2011 yılında mezun oldu.
İlk dijital şöhretini, ortaokul mezuniyet konuşmasının internete sızmasıyla yaşadı.

6 Ağustos 2011'de, Michael Jackson'ın "Beat It" parçasından etkilenip, profesyonel bir şekilde kaydettiği "Just Pide" adlı parçasına bir klip çekti.

18 Ağustos 2011'den itibaren Okan Bayülgen ile çalışmaya başladı. TV8'de cuma günleri yayınlanan Medya Kralı ve cumartesi günleri yayınlanan Disko Kralı için skeçler ve parodiler yazdı.
Özellikle 80'li ve 90'lı yılların hit parçalarının altyapılarına Türkçe sözler yazarak; kimi zaman toplumsal sorunlara değinerek, kimi zaman da medya eleştirisi yaparak onları daha eğlenceli ve komik hale getirdi.
Parodileştirdiği şarkıları İstanbul'un popüler gece kulüplerinde sahne şovuna uyarlayarak "Baya İyi" ve "Hesabım Bitmedi" isimleriyle iki farklı repertuvarla seyircinin karşısına çıktı.
2013 yılında, Cem Davran ve Defne Samyeli'nin başrollerinde olduğu "Babam Sınıfta Kaldı" dizisinde, şarkıcı olmaya çalışan Yazgan adlı karaktere hayat verdi.

2014 yılında özel bir kanaldan, kendi gece şovunu yapmak için teklif aldı. Bu program 13 bölüm sürdü.
Ali Biçim sahne show'larına, seslendirmelerine ve "Just Pide" filminin senaryo çalışmalarına devam etmekte ve "Ali Biçim Show"un bir gün geri döneceğine inanmaktadır.

Arka Kapak Yazısı

Maalesef insanların sayısı gittikçe artıyor. Ben çocukken üç milyar kişi vardı. Hepsini göremiyorduk tabii ama sokaklar boştu diye hatırlıyorum. Şimdi bu sayı sekiz milyara yaklaştı ki, hem çok kalabalık hem çok fazla aptal var. Bir de bunların kullandıkları yapay zekâ enstrümanlarını katarsak dünya üzerinde çok fazla zırıltı var. Ama gerçek, yaratıcı, üretici bir beyin faaliyeti nadiren bulunuyor gibi geliyor bana! Bir de çok gürültü yapıyorlar!
Ali Biçim beyin loblarının ters takılmış olması, manik depresif halleri, durup dururken girdiği yüksek zekâ seanslarıyla bence "Gösteri Dünyası"nda beklenen adamdır. Sıkıcı hayatlarımız için, lüzumsuz sorularımız ve bunların ne yapacağımızı bilmediğimiz cevapları için…

Okan Bayülgen

Genç ve başarılı showman Ali Biçim, farklı üslubuyla kaleme aldığı, gerçekle kurmacanın iç içe geçtiği hikâyeleri ile okura ironi sanatının özel örneklerinden birini sunuyor. Bu Ne Biçim Hikâye Böyle, Ali Biçim'in show dünyasında olup bitenlerin ipuçlarını da verdiği şaşırtıcı bir anlatı…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Michael Jackson Okan Bayülgen Ali Biçim Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title