Haberler

Gündem / 20 Ekim 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- D-8 Zirvesi başlıyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'ne katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- D-8 Zirvesi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'ne katılacak.

Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu'nda, konuk devlet ve hükümet başkanları onuruna resmi öğle yemeği verecek, basın toplantısı düzenleyecek.

"I·s¸birligˆiyle Fırsatları C¸ogˆaltmak" temasıyla toplanacak zirveye, u¨ye u¨lkelerin devlet ve hu¨ku¨met bas¸kanları ile u¨st du¨zey temsilcilerinin yanı sıra örgüte u¨ye olmayan ancak o¨zel konuk olarak davet edilen bazı u¨lkelerin devlet bas¸kanları ve uluslararası kurulus¸ların genel sekreterleri ile u¨st du¨zey temsilcileri katılacak.

(İstanbul/10.00/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile görüşecek, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'yi ve Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Kalla'yı ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/17.00/18.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda düzenlenecek "10. Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı"na (ISCTURKEY 2017) katılacak.

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın D-8 Zirvesi'ne katılan liderlere vereceği resmi öğle yemeği ile Çırağan Sarayı'nda Türkiye-Afrika Ülkeleri Eğitim Bakanları Konferansı'na iştirak edecek.

Yıldırım, Dolmabahçe Ofisi'nde Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi ile görüşecek, onuruna çalışma yemeği verecek.

(Ankara/10.00/İstanbul/14.00/16.30/18.30/19.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası'nda gerçekleştirilecek Aydın Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak.

(Aydın/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sorgun ilçesinde düzenlenecek Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin toplantısına katılacak.

(Yozgat/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile KKTC Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu kabul edecek.

(Ankara/15.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi Kapanış Konferensı'na katılacak, Mardin'den gelen öğrencilerle bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na iştirak edecek.

(Giresun/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 1. Türk Tarihi Sempozyumu'nun "Çağdaş Türk Dünyası" ve kapanış-değerlendirme oturumları ile İscehisar Doğalgaz Hattı Şehir Giriş İstasyonu'nun açılış törenine katılacak.

(Afyonkarahisar/09.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu'na katılıyor.

19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'i ziyaret edecek Demircan, üniversitenin akademik yıl açılış töreni ile açılış resepsiyonunda bulunacak.

(Samsun/09.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ESK Et Kombinası temel atma töreni ile sektör değerlendirme toplantısına katılacak.

(Van/14.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, eylül ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- TOBB, eylülde kurulan ve kapanan şirket istatistikleri bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla AB Liderler Zirvesi düzenlenecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İdlib gerginliği azaltma bölgesine Türk Silahlı Kuvvetlerinin intikali kapsamındaki gelişmeler takip ediliyor.

Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak'ın Kerkük kentinin merkezi hükümete bağlı güçler tarafından alınması sonrası yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kerkük) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Denizbank Konserleri'nde bu hafta arp sanatçısı Çağatay Akyol ve keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev'e eşlik edecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Güneysu Spor Salonu'nda düzenlenecek "Hafızlık İcazet Merasimi"ne katılacak.

(Rize/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'de 9. hafta, Antalyaspor-Kasımpaşa ve Göztepe-Aytemiz Alanyaspor maçlarıyla başlayacak.

(Antalya/İzmir/20.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Valencia takımıyla karşılaşacak.

(Valencia/22.00) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'de 9. haftanın ilk maçında Adanaspor ile MKE Ankaragücü, karşı karşıya gelecek.

(Adana/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Türk nakliyecilerin Avrupa zaferi

Avrupa Adalet Divanı'nın, Türk tırlarından geçiş ücreti alan Macaristan aleyhine açılan davada Türkiye'yi haklı bulması, nakliyecileri sevindirdi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener:

"Bu kararla Türk taşımacılarına yönelik Macaristan, Bulgaristan ve Romanya'da uygulanan ayrımcılık sona erecek, geçiş ücreti alınamayacak. Karar, AB hukukunda emsal olacak"

"Sektörümüz Sayın Zeybekci'ye minnettardır. Değerli Bakanımıza hem nakliyeci hem de ihracatçılar adına bu önemli kararın alınmasındaki maddi ve manevi destekleri için çok teşekkür ediyoruz"

(Ayşenur Sağlam/Ankara)

2- Bakanlık mide küçültme ameliyatlarına neşter vurdu

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan imzasıyla 81 ilin sağlık yöneticilerine gönderilen genelgeyle, mide küçültme ameliyatlarının kriterleri yeniden belirlendi

Genelgeyle, obezite cerrahisi uygulayacak cerrah için bariyatrik cerrahi yaklaşımları ve ileri laparoskopik tekniklerini uygulama konusunda bilgili ve deneyimli olma zorunluluğu getirildi

Cerrahi uygulamayı yapacak cerrahın muayenesi sonrasında, endokrinoloji/dahiliye, akıl ve ruh sağlığı hastalıkları ile anestezi ve reanimasyon uzmanının konsültasyonu sağlanarak obezite cerrahisi uygulanması kararı verilecek

Obezite cerrahisi uygulanacak hastanın ameliyat öncesi ve sonrası tüm takiplerinden, uygulamayı yapan cerrahın yanı sıra ilgili sağlık tesisi yönetimi de sorumlu olacak

(Duygu Yener/Ankara)

3- "Canik markası Amerika'da tabanca sektöründe ilk 10'da"

Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Zafer Aral:

"Amerika Birleşik Devletleri'nin içinde tüketimde bir yeriniz varsa dünyada bir yeriniz olabiliyor. Bugün Amerika'da ilk 10 marka içindeyiz. Canik markası, Amerika'da tabanca sektöründe ilk 10 marka içine girmiş durumdadır"

"Amerika'ya silah ihraç eden firmalar arasında dünyada 8. sıradayız"

"Danimarka hükümeti, ağustos ayında açıkladı, bize de tebliğ ettiler. Beş markadan seçecekleri biri, Danimarka ordusunun, polisinin silahlarını donatacak, biri de bizim ürettiğimiz Canik markası"

(Fatih Mehmet Kürkçü/Samsun)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan D 8 Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title