Haberler

Balıkesir Bu Sporcu Alkışlanır, Dereceyi Bırakıp Yardıma Koştu

Balıkesirli oryantiring sporcusu Batuhan Erikli, yarışmada yaralanan bir sporcunun yardım sesini duyunca dereceye girebileceği şampiyonayı bırakıp desteğe koştu. Sırtında 1.5 kilometre taşıdığı kadın yarışmacıyı görevlilere teslim eden Erikli, dereceden oldu. Fair Play'lik hareketi nedeniyle sporcuyu kutlayan Takım Antrenörü Köksal Aksoy, Biz sporcularımıza Fair Play'in dereceden daha önemli olduğunu da öğretiyoruz dedi.

Balıkesir Oryantiring Takımı, Samsun'un Atakum İlçesi Kabadüz Mahallesi'nde yapılan Türkiye Oryantiring Şampiyonası'na 15 sporcusuyla katıldı. Geçen pazar günü gerçekleştirilen 1. Kademe Yarışması'nda Balıkesir Oryantiring takımının başarılı E20 A sporcusu Batuhan Erikli, 15'inci hedefini aramaya başladı. Yarışmayı ikinci sırada götüren Erikli, bir kadın sporcunun yardım isteğini duyunca, yarışmayı bırakıp sesin geldiği tarafa yöneldi. Ayağı burkulan ve acılar içinde kıvranan, ayağının üzerine basamayan E20 A sporcusu Seher Şahin'i görünce yardıma koştu. Şahin, Batuhan'ın yarışmayı bırakmamasını söylemesine rağmen genç sporcu, rota dışındaki seher Şahini 1.5 kilometre sırtında taşıdı. Tesadüfen orada geçen görevlilere teslim etti. Batuhan, fazla zaman kaybettiğini düşünerek yarışı bıraktı.

PİŞMAN DEĞİLİM İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM

Elde edeceği dereceyi belki de de birinciliği kaçıran Erikli, yaptığı hareketten pişman olmadığını belirterek, 15'inci hedefime giderken yardım edin diye bir ses duyunca koşarak sesin geldiği yere gittim. Ayağı burkulan genç bir kız vardı. Omuzlayıp yola kadar çıkardım. Orada bana, 'Ben giderim sen yarışına devam et' dedi. İki adım gittim, sonra gönlüm razı olmadı. Geri döndüm, sırtladım, yoldan aşağıya 1.5 kilometre götürdüm. O esnada federasyonun aracı geldi. İçinde Federasyon Başkanı Hacer Akyüz vardı. Sporcu arkadaşımı aldılar başkan bana 'sen devam et' dedi. Ben hem fazla zaman kaybettiğimi düşündüm, hem de yaralı sporcunun durumunu merak ettiğim için yarışmayı bıraktım. Bitiş noktasına döndüğümde diskalifiye olduğumu öğrendim. Yaptığımdan pişman değilim insanlık vazifemi yaptım, her zaman da yaparım dedi.

SPOR KARDEŞLİKTİR SPOR DOSTLUKTUR

Genç sporcunun antrenörü Köksal Aksoy, öğrencisiyle gurur duyduğunu belirterek, Samsun'daki Oryantiring Türkiye Şampiyonası, bu sezon başlangıcının ilk yarışıydı. Batuhan 20 hedeflik yarışmada 16'ıncı hedef doğru ilerlerken bir yardım çağrısı duyuyor. Yarışı bırakarak arkadaşına yardıma gidiyor. Yola indirmesine rağmen orada bırakmaya gönlü razı olmuyor ve 1.5 kilometre de sırtında taşıyor. Sonra tesadüfen rastgelen içinde federasyon başkanının da bulunduğu federasyon aracındaki görevlilere yaralı sporcuya teslim ediyor. Batuhan yarışmayı bitirseydi ara derecelere de bakıldığında ikinci olacaktı. Fakat, fazla zaman kaybettiği için iddiası kalmamıştı ve diskalifiye olmayı göze aldı. Bu olayı her zaman tekrarlayacağını kendisi de ifade ediyor. Biz sporcularımıza öncelikle etik değerlerin ve Fair Play'in her zaman önde olması gerektiğini söylüyoruz. Bu olayın yaşanması da bizi ayrıca gururlandırdı. Bu tür davranışlar her zaman görmek istediğimiz davranışlardır. Spor kardeşliktir, spor dostluktur diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Türkiye Atakum Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title