Haberler

Tire'ye 15 Bin Seyirci Kapasiteli Stad

Tire Belediyesi tarafından projelendirilen 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadyumu'nun iki ay sonra hizmete açılacağı bildirildi.

Tire Belediyesi tarafından projelendirilen 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadyumu'nun iki ay sonra hizmete açılacağı bildirildi.

Bittiğinde 60 milyon liraya mal olacağı belirtilen stadı gezen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'in stadyuma ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyacı karşılayacak projelerden birini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Stadın iki ay sonra müsabaka yapılacak hale geleceğini kaydeden Kocaoğlu, "Sanıyorum İzmir kulüplerinden isteyenler, arzu edenler burada gelip futbol oynayabilirler. Umuyorum burada gençlerimiz, futbol camiası ve seyircilerimiz mutlu olur. Tire'de Tire'nin kalkınmasına, tanınmasına da bu stat katkıda bulunur." dedi.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise inşaatın yüzde 75'ini büyükşehir belediyesinin yüzde 25'ni ise kendilerinin yaptığını belirterek "İstedikten sonra 2 yılda yapılabiliyor." diye konuştu.

Çiçek, stad ile ilgili federasyonla herhangi bir protokol yapmadıklarını ancak projeyi onaylattıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Spor

Aziz Kocaoğlu Tayfur Çiçek İzmir Tire Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title