Haberler

Para-Tekvandoculardan 10 Madalya

Para-Tekvando Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'nı 10 madalyayla tamamladı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Dünya Tekvando Federasyonu tarafından, İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen şampiyonada Türk sporcular, 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya elde etti.

Türk Milli Takımı, 19-20 Ekim'de yapılan ve 59 ülkeden 263 sporcunun katıldığı organizasyonda, 15 erkek, 8 kadın sporcuyla mücadele etti. Para-Tekvandonun 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na alınmasının ardından yapılan ilk şampiyonada 10 madalya kazanan milli takım, genel klasmanda Rusya'nın ardından ikinci oldu. Şampiyonada 3. sırayı Moğolistan aldı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, takımı kutlayarak, "Engelli sporcularımız yine ülkemizin gururu olmayı başardı. Kendilerine şans verildiğinde neler yapabildiklerini bir kez daha gösterdiler. 59 ülkeyle katılım rekorunun kırıldığı şampiyonada kürsüye ambargo koyduk ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda ne kadar iddialı olacağımızı gösterdik. Başarıda emeği geçen tüm antrenörlerimizi, sporcularımızı ve sporcularımızın ailelerini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada madalya kazanan sporcular şöyle:

Altın: Mehmet Serkan Serpici (K42, 75 kilo), Ayşe Dudu Karatay (K42, +58 kilo), Şeyma Nur Emeksiz (K43, +58 kilo), Nurgül Bilek (K42, 49 kilo)

Gümüş : Mehmet Sami Saraç (K42, 61 kilo), Yaşar Sami Gökbaba (K42, +75 kilo), Mahmut Bozteke (K44, 61 kilo)

Bronz: Ali Can Özcan (K44, 61 kilo), Osman Yalt (K43, 75 kilo), Meryem Betül Çavdar (K44, 49 kilo)

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Tokyo Gümüş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title