Haberler

Edirne Belediyesi'nin İlk Kadın Ambulans Şoförü

Edirne Belediyesi'nin ilk kadın ambulans şoförü 1 çocuk annesi 31 yaşındaki Çiçek Yalçın oldu.

Edirne Belediyesi'nin ilk kadın ambulans şoförü 1 çocuk annesi 31 yaşındaki Çiçek Yalçın oldu. Bugün direksiyon başına geçen Yalçın, Hayalimdeki işi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum dedi.Edirne Belediyesi, 215 yılında aldığı meclis kararı ile kadın çalışan sayısını artırmaya devam ediyor. Kararın ardından beleyenin çeşitli birimlerine 55 kadın işe alınırken, son olarak Çiçek Yalçın, belediyenin ilk kadın ambulans şoförü oldu. Belediye olarak 2015 yılından bu yana kadına ayrı bütçe ayırıp, kadın çalışan sayısını artırıp ekonomik hayatlarını kolaylaştırma çalışmalarının devam edeceğini söyleyen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şunları söyledi

Bugün 2015 bütçesinden başlatılarak kadınlarla ilgili özel çalışmalarımız oluyor. 2015 yılında Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile beraber toplumsal kadına duyarlılık bütçesi yapmıştık. 2015-16-17 bütçelerini de buna göre hazırlamıştık. Bunu Türkiye'de uygulayan 11 belediye arasında 1'nci seçilmiştik. Bu bağlamda yine bazı kararlar almıştık, kadınlarımızın sosyal yaşamlarıyla ilgili. Bunları da kısaca bir hatırlatmak isterim. Öncelikle bir kadın şoförümüzü topluma taşıma araçlarından birinde minibüs şoförü olarak başlatmıştık. Geçtiğimiz günlerde İvanka Trump bir tweet atmıştı biliyorsunuz. Ardından kadın şoför çalıştıran toplu ulaşım araçlarından Edirne Belediye Meclisi'nde bir karar almıştık. Ruhsat harcı almama o ücretleri almama gibi pozitif ayrımcılık yapmıştık. Yine onun ardından Türkiye'de ilk kez kadına çocuğa şiddet uygulayan, taciz eden bundan sabıkası olan yada uyuşturucudan sabıkası olanların toplu taşımacılıkta ruhsat almaması için bir çalışmamız oldu, meclis olarak. Yine onun ardından Türkiye'de ilk kez gece saat 2200'dan itibaren kadınların toplu ulaşımda durak harici istediği yerde inebilmelerini, temin eden bir karar almıştık. Diğer iller hep bizden sonra başladı buna. Bugün altını çizerek söylüyorum, Türkiye'nin diyemeyeceğim ama Edirne'nin ilk kadın şoförünü bugün çalışmaya başlatıyoruz. Çiçek kardeşimiz bu konuda gerekli eğitimleri aldı. Hem bugün Fırıncılar Derneği'nin bize hediye ettiği ikinci ambulansı hizmete alıyoruz, hasta nakil ambulansını. Hem de Edirne'nin ilk kadın şoförü Çiçek Yalçın kardeşimizi işe başlatıyoruz. Edirne'ye hayırlı olmasını diliyorum.

HAYALİM GERÇEK OLDU

Hayalinde hep ambulans şoförü olmak istediğini belirten Çiçek Yalçın, Uzun süredir hayalini kurduğum bir işti ambulans şoförlüğü. Daha sonra Fırıncılar Odası'nın belediyemize armağan ettiği ambulansı gazetelerden gördüm. Başkanımdan böyle bir talepte bulundum. Sağolsun o da beni kırmadı. Hayalimdeki işi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun için başkanımıza çok teşekkür ediyorum dedi.

Bu arada Edirne'de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 1 kadın ambulans şoförü görev yaparken, Çiçek Yalçın, ilin ikinci kadın ambulans şoförü oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Çiçek Yalçın Recep Gürkan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title