Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yemeni Hediye Edilecek

Adıyaman'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hediye edilmek üzere yemeni hazırlandı.

Adıyaman Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği içerisinde hizmet gösteren Kadın ve Gençlik Merkezi'nde yemeni usta öğreticisi Mehmet Baltacı (52) tarafından hazırlanan ve beş hayvan derisinden yapılan yemeniler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hediye edilecek.

Baltacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, beş hayvan derisinden hazırladığı yemenilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hediye edileceğini ifade etti.

Dizi ve film için hazırlanan yemenilerin de olduğunu aktaran Baltacı, "Adıyaman Tanıtım Günleri için Ankara'ya gittiğimizde Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile tanıştık. Külliyemize yakışır şekilde, uzun adam dediğimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan'a el emeği göz nuru yemenilerimizi hediye edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza yaptığımız yemeni, beş hayvan derisinden meydana geliyor." diye konuştu.

Hazırlanan yemeninin içeriğini anlatan Baltacı, şunları kaydetti:

"Yemeni alt tabanını camız (manda), yüzünü dana, saya dediğimiz kenarları oğlak, içini ise koyun derisinden yaptık. Bunun bir özelliği ise koku yapmaz ve ayağı terletmez. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine ablamıza ve kendisine hazırladığım yemenilerimizi külliyede giysinler. Bu benim el emeğim, çoban armağanımdır."

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu ise, Mehmet ustanın hazırladığı yemenileri uygun bir zamanda Cumhurbaşkanı ve eşine ulaştıracaklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title