Haberler
BBC

İtalya'da Bir Kasaba Daha Nüfusu Artırmak İçin Taşınacaklara Para Önerdi

İtalya'nın güneyindeki Candela kasabası, yaşlanma ve göç gibi nedenlerle düşen nüfusunu artırmak için ülke içinden ve dışından buraya yerleşeceklere para ödeyeceğini açıkladı.

Nüfusun yaşlanması ve göç gibi nedenlerle hayalet kasabaya dönüşme riski taşıyan bir İtalyan kasabası daha göç çekebilmek için geleceklere para ödeyeceğini açıkladı.

Ülkenin güneyindeki Puglia bölgesinde yer alan Candela kasabasının Belediye Başkanı Nicola Gatta, 1990'larda nüfusu 8 binin üzerinde olan kasabanın son yıllarda hızla nüfus kaybettiğini ve bugün burada yalnızca 2 bin 700 kişinin yaşadığını söyledi.

CNN Travel'a konuşan Belediye Başkanı, kasabanın yeniden canlandırılması için hem İtalya içinden hem de dışından göçü teşvik etmeyi amaçladıklarını anlattı.

Belediye Başkanı'nın projesine göre, Candela'ya yerleşecek bekarlara 800 euro, çiftlere 1200 euro, 3 kişilik ailelere 1500-1800, 4-5 kişilik ailelere de 2000 euro verilecek. Kasabanın yeni sakinlerine vergi kolaylıkları da sağlanacak.

Ancak bu teşvik planından faydalanabilmek için bazı kriterleri karşılama şartı aranacak. Bu kriterler arasında, ikametgahını Candela'ya almak, burada bir ev kiralamak ve yılda en az 7500 euro maaşlı bir işe sahip olmak da yer alıyor.

Altı aile yerleşti, beş aile başvurdu Belediye Başkan Yardımcısı Stefano Bascianelli, "İnsanların belediye gelirleriyle geçinebileceklerini düşünerek buraya akın etmesini de istemiyoruz. Tüm yeni sakinlerimizin çalışması ve gelir sahibi olması gerekiyor" dedi.

İtalya'nın kuzeyinden altı ailenin şimdiden bu plandan faydalanarak kasabaya yerleştiği, beş ailenin daha buraya taşınmak için başvuruda bulunduğu açıklandı.

Candela'nın geçmişte canlılığı ve sokaklarını dolduran gezginler nedeniyle "Küçük Napoli" olarak anıldığını anlatan Belediye Başkanı Gatta, "Calenda'yı eski parlak günlerine döndürebilmeyi" amaçladığını söyledi.

İtalya'da nüfusu 5 binin altında olan köy ve kasabaların yüzde 30'unun, göç ve nüfus yaşlanması gibi nedenlerle tamamen boşalması riski taşıdığı belirtiliyor.

Geçen aylarda kuzeydeki Liguria bölgesinde yer alan Bormida'da da, nüfus kaybını tersine döndürmek için bir teşvik planı açıklanmıştı.

Nüfusu 400'ün altına inen Bormida'nın Belediye Başkanı Daniele Galliano, ikametgahlarını buraya taşıyacak kişilere ev satın almaları ya da kiralamaları karşılığında tek seferlik 2000 euro ödeme yapmayı planladığını duyurmuştu.

Bu açıklamasının ardından Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın her yerinden talep yağmuruna tutulan Belediye Başkanı daha sonra projenin yalnızca İtalyanlara açık olduğunu açıklamıştı.

BBC

Puglia İtalya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title