Haberler

Alkü 1. Kitap Fuarı ve İmza Günleri

Alanya ilçesinde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 1. Kitap Fuarı ve İmza Günleri Etkinliği, 30 yayınevinin katılımıyla başladı.

Alanya ilçesinde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 1. Kitap Fuarı ve İmza Günleri Etkinliği, 30 yayınevinin katılımıyla başladı.

Alanya'da, 30 yazarın okurlarıyla bir araya geleceği etkinlik, ALKÜ yerleşkesi ve Alanya Kültür Merkezi'nde açılış töreni düzenlendi.

Fuarın açılışında konuşan AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, teknolojiyle gelen internet bağımlılığının ve oyunların gençler üzerindeki olumsuz etkisinin kendilerini korkuttuğunu söyledi.

Ancak, "Nasıl bir gençlik yetişiyor?" konusundaki korkularının 15 Temmuz akşamında devlete sahip çıkan ve hain darbe girişiminin önünü kesen gençleri gördüklerinde geçtiğini dile getiren Aydın, "Onun için gençlerimize güveniyoruz. Ancak kendilerini daha da geliştirmeliler. Bunun yolu da kitap fuarları açmak, iyi bir eğitim vermektir. Çocuklarımıza kitap okutturmakta sıkıntılarımız var. Bu okuma alışkanlığının kazanılması lazım. Kitap fuarının da buna destek olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Kaymakam Mustafa Harputlu ise insanın var olduğundan beri bir rekabet içinde olduğunu belirtti.

Bu rekabettede teknolojiyi bilgiyle kullananın kazandığını anlatan Harputlu, "Bu rekabet hiç bitmeyecek. Günümüzde ise en büyük rekabet yaşanıyor. Bundan sonra da olacak ve bu mücadeleyi kazanalar bilgiyi, kitapları kullanabilenler, bunu pazarlayabilenler olacak. Tabir yerindeyse önceki teknoloji yenisiyle değiştirenler başarılı olacaktır." diye konuştu.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da insanın en yakın arkadaşı kitabın, hem dost hem arkadaş hem de insanın ufkunu, bilgi dağarcığını geliştiren en önemli etkenlerden biri olduğunu ifade etti.

Bu fuarla geleceğin teminatı gençlere okuma alışkanlığı edindirmeyi hedeflediklerini anlatan Pınarbaşı, "Dinimizin ilk emri 'oku' ve 'Bilenle bilmeyen bir mi olur?' sözü bilmenin yolunun okumaktan geçtiğini gösteriyor. Düzenlediğimiz bu fuar birinci ama inşallah daha geniş bir yayınevi katılımı ve yazarlarıyla devam eder." diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuar, milletvekili Aydın, Kaymakam Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Rektör Pınarbaşı'nın kurdeleyi kesmeleriyle açıldı.

Fuar 25 Ekim tarihine kadar açık kalacak

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Harputlu Ahmet Pınarbaşı İbrahim Aydın Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title