Haberler

Büyükşehir Belediyesinden Çiftçilere Aşı Desteği

Tarımsal alanda çiftçileri birçok projeyle destekleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, "Kuzular ölmesin çiftçinin yüzü solmasın" sloganıyla küçükbaş hayvanlara aşı kampanyası başlattı.

Tarımsal alanda çiftçileri birçok projeyle destekleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, "Kuzular ölmesin çiftçinin yüzü solmasın" sloganıyla küçükbaş hayvanlara aşı kampanyası başlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, aşı için Sarıt Mahallesi'nde düzenlenen programda, Gaziantep'e mevsimin ilk yağmuru yağdığını ve bundan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Her canlının kendileri için çok kıymetli olduğunu dile getiren Şahin, "Hiç kimseyi kimseden ayırt etmeden hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Köylüyü şehirliden, çiftçiyi esnaftan, işçiyi işverenden ayırt etmeden 2 milyon kardeşimize hizmet götürmeye gayret gösteriyoruz. Herkese Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Hacı Bektaş Veli'nin dili ile konuşmaya çalıştık. Sevgili Peygamberimizin bize Veda Hutbesi'nde bıraktığı emirle baktık. O yüzden neden bugün küçük bir oğlağın aşılanmasına zaman ayırıyorsunuz diyebilirsiniz. İşte burada duygu yönetimi devreye giriyor" dedi.

Şahin, köyün cazibesini arttırmak istediklerini, köyde yaşayan bir vatandaşın şehre gitmek için herhangi bir sebebinin olmaması gerektiğini belirterek, "Okul, sağlık ocağı, taziye evi, sosyal tesisi, altyapı ve üst yapı ihtiyaçları karşılanırsa neden şehire getsin. Temiz havanın olduğu, yeşil ve suyun olduğu cennet gibi sağlıklı bir ortamdan neden gidipde biriketlerin arasında yaşasın ki. Bu ortamları korumak için bizler de köylerimizin yaşam kalitelerini arttırmaya çalışıyoruz. Yol, su, yer altı yer üstü birçok hizmetleri yaparken köylerimizi hep düşünerek hareket ediyoruz." diye konuştu.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise Türkiye'nin küçükbaş hayvan yetiştiren bir ülke olduğunu ifade etti.

Türkiye genelinde 12 milyon büyükbaş, 44 milyon da küçükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Yılmaz, bir yandan bitkisel projeler diğer yandan ise hayvancılık projeler hazırladıklarını söyledi.

Bu projeyi Gaziantep Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile birlikte yürüttüklerini ifade eden Yılmaz, Gaziantep genelinde 250 bin koyun ve keçiyi aşılayacaklarını belirtti.

Bu çalışma çerçevesinde Gaziantep'te 1 yıl içinde 300 bin dolayında yavrunun doğduğunu tahmin ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Bu 300 bin yavrunun yüzde 5 ile 10'nu aşılanmamasından dolayı ölüyor. Ancak birçok çifçimiz bu ölümlerin bundan kaynaklandığını bilmiyor ama bizim bu aşılamamızdan sonra inşallah en az 20-25 bin dolayında hayvanımız kurtarılmış olacak. Bugün yetişmiş bir koyunu kurbana gönderdiğimiz zaman fiyatı bin liradır. Böylece Gaziantep hayvancılığına 20 milyon lira katkıda bulunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Sarıt Köyü Muhtarı Şıhlı Kaplan da kendilerine bu desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Haydar Demirezer ise ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak bir projeyi daha başlattıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin bir kuzuyu kucağına alıp sevdi ve ona aşı yaptırdı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Yılmaz Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title