Haberler

Irak, Barzani'nin Petrol İhracatının Kontrolünü Devralmak İçin Türkiye'den İzin İstedi

Güncelleme:

Irak Devlet Petrol Pazarlama Şirketi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin petrol ihracatının kontrolünü devralmak için Türkiye'den izin istedi.

Irak, IKBY'nin elindeki tartışmalı bölgelere gerçekleştirdiği operasyonların ardından Barzani'nin elindeki petrol sahalarına da el koymuştu. Bugün ise yeni bir gelişme daha yaşandı. Irak Devlet Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO), Irak'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) petrol ihracatının kontrolünü devralmak için Türkiye'den izin istediğini açıkladı.

Açıklamada Irak'ın IKBY hükümeti ile anlaşmadan Kerkük'teki ham petrolü Türkiye'nin Ceyhan limanına pompalamayacağı belirtildi. SOMO'dan yapılan açıklamada IKBY ve Irak arasında Kerkük'teki petorlün boru hattıyla gönderilmesi konusunda görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

"IRAK, IKBY'DEKİ TÜM PETROL İHRACATININ KONTROLÜNÜN DEVREDİLMESİNİ İSTİYOR"

Irak'ın OPEC'in (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) gelecekte petrol fiyatlarını destekleyecek olası bir yardım kararını desteklediği belirtilen açıklamada IKBY'deki tüm petrol ihracatının kontrolünün Bağdat'a verilmesinin istendiği belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kürt Bölgesel Yönetimi Mesut Barzani Türkiye Irak Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title