Haberler

Almanya'da Hükümet Kurma Çalışmaları

Almanya'da "Jamaika koalisyonu"nu kurma hedefiyle bir araya gelen Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller arasında devam eden ön görüşmelerin 16 Kasım'da tamamlanması hedefleniyor.

Almanya'da "Jamaika koalisyonu"nu kurma hedefiyle bir araya gelen Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller arasında devam eden ön görüşmelerin 16 Kasım'da tamamlanması hedefleniyor.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, partisinin Facebook hesabından yaptığı açıklamada, bu akşam Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), FDP ile Yeşiller'in müzakere heyeti başkanlarıyla bir araya geleceğini ve hükümet kurma çalışmaları kapsamında yapılan ön görüşmeler sırasında açıklığa kavuşturulması gereken öncelikleri tespit edeceklerini belirtti.

Henüz daha doğrudan koalisyon görüşmelerinin yapılmadığına dikkati çeken Merkel, şimdiden önemli konuları belirlemek istediklerini kaydetti.

Merkel, söz konusu çalışmayı bu hafta sonu veya gelecek haftanın başında sonlandırmak istediklerini bildirerek, "Ardından son raunda geçeceğiz. Çünkü 16 Kasım Perşembe günü her şeyi ile hazır olmak istiyoruz. Daha yapacak çok iş var." ifadelerini kullandı.

İlk tur ön görüşmelerin tamamlandığını, yarından itibaren alt komisyonların tüm çalışma alanlarını yeniden gözden geçireceklerini aktaran Merkel, mali konular, iklimin korunması, göç, dijitalleşme ve ülke genelinde eşit yaşam koşullarının oluşmasının CDU/CSU için çok önemli konular olduğunu vurguladı.

Söz konusu partiler arasında koalisyonun kurulması için ön görüşmeler 18 Ekim'de başlamıştı.

Taraflar 12 başlık altında topladıkları maddeleri ilk tur ön görüşmelerde müzakere etmişti. Yarından itibaren de ikinci tur ön görüşmelere geçilecek.

Ön görüşmeler tamamlandıktan sonra partiler, doğrudan koalisyon görüşmelerine girip girmeyeceği konusunda delegelere danışarak karar alacak.

Ülkede 24 Eylül'deki genel seçimden sonra meclisteki milletvekili aritmetiğine göre CDU/CSU'nun içinde yer almadığı bir hükümet kurulamıyor.

Sosyal Demokrat Parti'nin gelecek dönem muhalefette kalacağını açıklamasıyla hükümeti kurmak için 246 milletvekili bulunan CDU/CSU, 80 sandalyeli FDP ve 67 milletvekiline sahip Yeşiller'in ortaklık yapması gerekiyor.

Bu partilerin oluşturacağı hükümet seçeneği, partilerin renklerinin (siyah-sarı-yeşil) Jamaika bayrağını çağrıştırmasından dolayı "Jamaika koalisyonu" olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Angela Merkel Jamaika Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title