Haberler

Konya Belediye Başkanı Akyürek: Yerli Otomobilin Konya'da Üretilmesini Talep Ediyoruz

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kentin otomobil yedek parça üretiminde önemli noktada olduğunu belirterek, Konya'nın yerel otomobil üretimine talip olduğunu söyledi. Akyürek, "Biz, yerli otomobil üretiminde Konya olarak paydaşlardan biri olmak istiyoruz. Yerli otomobilin Konya'da üretilmesini talep ediyoruz" dedi.

Konya Sanayi Odası, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 'Otomotivin Geleceği ve Cazibe Merkezi Konya' başlıklı panel düzenlendi. Konya'daki bir otelde düzenlenen panele 'Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu'nda yer alan firmalardan Kıraça Holding Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nahum, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Otomotiv Sanayi Derneği Genel Sekreteri Orhan Sever, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yatırım Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Rumeli ve sanayiciler katıldı.

Konya'nın otomotiv sektöründe önemli bir paya sahip olduğunu belirten Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ülger, "Şehrimizin bu sektördeki performansına baktığımızda; otomotiv yan sanayi sektöründeki firma sayısının 400'ün üzerinde olduğunu, hizmet sağlayıcı diğer firmalarla birlikte 10 bin kişinin üzerinde bir istihdam sağladığını görüyoruz. Bunların yanı sıra Türkiye'deki supap üretiminin yüzde 70'ini, piston üretiminin yüzde 71'i, aks-dingil üretiminin yüzde 56 ve sekmen üretiminin yüzde 50'sinin bulunması, Konya'nın bu sektördeki gücünü ortaya koymaktadır" diye konuştu.

'YERLİ OTOMOBİLİN KONYA'DA ÜRETİLSİN'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Akyürek, yerli otomobilin Konya'da üretilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Konya sanayisinin en büyük özelliği, üretim çeşitliliğidir. Konya'da 254 yabancı yatırımın iştiraki var. Biz, yerli otomobil üretiminde Konya olarak paydaşlardan biri olmak istiyoruz. Yerli otomobilin Konya'da üretilmesini talep ediyoruz, arzu ediyoruz. Uygun arazileri bulunması, 4 üniversitesi ve yetişmiş insanının bulunması, barışçıl insan yapısının bulunması Konya'nın avantajlarını oluşturuyor. Sanayi sektörünün ve üretim sektörünün Marmara Bölgesi'nde sıkışmış olması stratejik açıdan da yatırımların başka bölgelere kaydırılmasını adeta zaruri kılıyor diye düşünüyorum."

'EN UYGUN YER KONYA'

Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükçü ise yerli otomobil üretimiyle ilgili "Konya olarak biz de yerli otomobil yatırımına ev sahipliği yapma arzumuzu ortaya net bir şekilde koyduk. Bu yatırımın sıkışan Marmara Havzası'nın yerine, bir Anadolu şehrine yapılması gerektiğini ve bu şehrin de Konya olduğunu ifade ettik, etmeye devam ediyoruz" dedi.

Konya'nın kara ve demir yolu ulaşım imkanları açısından da avantajlı olduğunu dile getiren Kütükçü, "Binek otomobil için de son derece yeterli alt yapıya sahip olması, ayrıca tamamıyla düz bir alana kurulu olması ve düşük doğal afet riski de Konya'nın en büyük avantajlarındandır" diye konuştu.

? - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Tahir Akyürek Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title