Haberler

BM Dünya İklim Değişikliği Konferansı"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kömür kullanımından vazgeçilmesinin iklimin korunmasına büyük ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kömür kullanımından vazgeçilmesinin iklimin korunmasına büyük ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

Başbakan Merkel, Bonn'da devam eden BM Dünya İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP23) yaptığı konuşmada, dünyada gittikçe artan sel felaketlerine ve kuraklıklara dikkati çekerek, dünyanın korunmasını istediklerini, bu nedenle Paris İklim Anlaşmasını desteklediklerini belirtti.

Almanya'nın iklimin korunması konusundaki sorumluluklarını yerine getireceğini, AB'ye üye diğer ülkelerin de bunun için ciddi şekilde çaba harcaması gerektiğini ifade eden Merkel, "Burada açık konuşmak istiyorum. Bu Almanya'da da pek kolay değil." dedi.

Ülkesinin 2020 yılına kadar, 1990 yılındaki emisyon miktarını yüzde 40 oranında azaltmayı hedeflediğini anlatan Merkel, bunun zor bir hedef olduğunu belirtti. Merkel, bu konuda hala yapılacak çok işleri olduğunu da kaydetti.

"Kömürden, özellikle de linyitten vazgeçilerek iklimin korunmasına büyük ölçüde katkı sağlanmalı." diyen Merkel, kömür kullanımından nasıl vazgeçilebileceğinin gelecek günlerde somut olarak tartışılması gerektiğini, bunu Almanya'daki koalisyon görüşmelerinde de yoğun şekilde ele aldıklarını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Paris İklim Anlaşmasından ayrılacağını açıklamasına rağmen bazı Amerikan eyalet yönetimlerinin iklimin korunmasına katkı sağlama çabalarını da özellikle takdir ettiğini ifade eden Merkel, özel şirketlerin de iklimin korunması çabalarına dahil edilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da konuşmasında, iklimin korunması konusunda zengin ülkelerin iki kat sorumluluğu olduğuna, dünyada emisyonun artmasına bu ülkelerin neden olduğuna işaret ederek, "Bundan özellikle fakir ülkeler olumsuz etkileniyor. İklim değişikliğine seyirci kalmamız durumunda 2100 yılına kadar buradaki bazı halklar dünyada yok olacak." dedi.

İklimin korunması konusunda ABD'nin yarattığı maddi açığın da kapatılması gerektiğini ifade eden Macron, özel şirketleri de bu konuda motive ederek, kendi koydukları hedeflere ulaşmaları gerektiğini belirtti.

Macron, 2020 yılına kadar kömür kullanımından vazgeçmek istediklerini ve yeni termik santraller kurmamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Avrupa Birliği Angela Merkel Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title