Haberler

Gündem / 17 Kasım 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5. Muhtarlar Çalıştayı'na, Çorlu Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi ile toplu temel atma ve açılış törenlerine iştirak edecek, muhtarlarla bir araya gelecek, hemşehri derneklerinin temsilcileriyle buluşacak.

(Tekirdağ/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Karadağ Başbakan Yardımcısı Milutin Simovic, 4. Dönem Türkiye-Karadağ Karma Ekonomik Komisyon Protokolü'nü imzalayacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Almanya'da düzenlenen İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı'nda (COP23) Hindistan Çevre, Orman ve İklim Bakanı Harsh Vardhan ile görüşecek.

(Bonn) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2018 Yılı Bütçesi ele alınacak.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Kadın Girişimciler ile Büyüyen Türkiye; Yeni İmkanlar, Yeni Ufuklar Konferansı"na katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB'da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odasının 23. Yürütme Kurulu Toplantısı'na iştirak edecek.

Elvan, Türk-Amerikan İşadamları Derneği Sanayi Zirvesi'ne katılacak, ziyaretler gerçekleştirecek.

(Ankara/10.00/Adana/14.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yeni havalimanı inşaatında incelemede bulunacak, basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, eylül uluslararası yatırım pozisyonunu açıklayacak.

(İstanbul/10.00 ) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, 2016 yılı araştırma geliştirme faaliyetleri araştırması sonuçlarını duyuracak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TOBB, ekimde kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin verileri açıklayacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, İsveç'in Göteborg kentinde gayri resmi liderler toplantısında bir araya gelecek.

(Göteburg) 2- 9. Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu Kanada'da başlayacak.

(Halifax) (Fotoğraflı)

3- Belçika'ya kaçan eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont ve dört eski bakan, İspanya'nın haklarında çıkardığı tutuklama emriyle ilgili Brüksel'de hakim karşısına çıkacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı)

4- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin görevinden istifasının ardından gelişmeler takip edilecek.

(Beyrut) (Fotoğraflı)

5- Yemen'de yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı)

KÜLTÜR SANAT

1- 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin açılış galası Atlas Sineması'nda yapılacak.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Engin Altan Düzyatan'ın Afrikalı çocuklar yararına "Sen de Tanık Ol" adını verdiği fotoğraf sergisi, Zorlu PSM Sky Lounge'da açılacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali Mehmet Aktaş'a ziyarette bulunacak, Geylani Camisi'nin açılışına katılacak, Şırnak Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek.

(Şırnak/10.00/11.30/14.30)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davanın görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davaya Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfında meydana gelen olaylarda 6 kişinin şehit edilmesi ve 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 51'i tutuklu, 11'i firari 92 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında yer aldığı 40'ı tutuklu 64 sanığın yargılandığı davaya devam edilecek.

(Denizli/ 09.00)

SPOR

1- Süper Lig'de 12. hafta, Beşiktaş-Teleset Mobilya Akhisarspor maçıyla başlayacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 18. haftanın açılış maçında MKE Ankaragücü ile Denizlispor karşı karşıya gelecek.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi maçında Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla karşılaşacak.

(Moskova/20.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- D-8'de 2023 ticaret hedefi 500 milyar dolar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

"D-8 üyesi ülkelerde ciddi bir nüfus var, bu da önemli bir iç pazar anlamına geliyor"

"Üye ülkeler arasında şu anda 100 milyar dolar olan ticaret hacminin 500 milyar dolara çıkarılması doğru bir hedeftir. Bu rakam 2023 hedeflerimiz arasında"

(Mehtap Yılmaz/Abuja)

2- FETÖ'nün "sır kutusu" 16 aydır aranıyor

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ile Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakılan Adil Öksüz'ün, 16 aydır aranmasına devam ediliyor

Öksüz'ün kardeşi Ahmet Öksüz ve bacanağı Erdal Şen "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay, örgütün "Rusya İmamı" olduğu iddia edilen kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Sakarya'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım ile baldızı Emine Şennur Şen, "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbetle 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor

Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü haberleri üzerine Türkiye Almanya'ya nota vererek, haberlerin doğruluğunun araştırılmasını ve Öksüz'ün ülkede varlığının tespiti durumunda yakalanarak Türkiye'ye iade edilmesini istedi

(Emre Ayvaz / Sakarya)

3- "Braille Matematik Kılavuzu" görme engelli öğrencilere ışık tutacak

Milli Eğitim Bakanlığınca görme engeli veya yetersizliği olan öğrencilerin etkili ve verimli bir şekilde matematik öğrenmesini sağlamak amacıyla Türkiye'de ilk kez hazırlanan "Braille Matematik Öğretmen Kılavuzu" öğrencilere ışık olacak

Öğretmenlerin sınıflarındaki görme engelli öğrencilere matematiği daha kolay öğretmeleri için hazırlanan kılavuzda geometrinin temel konularının yanı sıra sıcaklık ölçüleri, para birimleri, tam sayılar, üslü sayılar, köklü sayılar gibi temel kavramlar anlatılıyor

Birinci sınıftan 8. sınıfa kadar matematik dersi kazanımlarının Braille yazımları, örnek sorular ve çözümler ile aktarıldığı kılavuzda, görme engelli öğrencinin defter gibi kullanıldığı küp taş kullanımı ayrıntısıyla öğretiliyor.

(Yasemin Kalyoncuoğlu/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title