Haberler

Burdur Şehit Aileleri ve Gazilerle Film İzledi

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Kore Savaşına katılan Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin hatıralarından uyarlanan 'Ayla' filmini şehit aileleri ve gazilerle birlikte izledi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Kore Savaşına katılan Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin hatıralarından uyarlanan 'Ayla' filmini şehit aileleri ve gazilerle birlikte izledi.

Vali Şerif Yılmaz, kent merkezindeki bir sinema salonundaki gösterimi Kore Gazisi 85 yaşındaki Hasan Akça ve 3 yıl önce yaşamını yitiren Kore Gazisi Ali Düdük'ün eşi Nihal Düdük'le birlikte izledi. Programa, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Kılıç, Tırtıllı Araç Sürücü Alay Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Hasan Güven, Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar ile gaziler ve şehit aileleri izledi.

Vali Yılmaz, filmi izledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kore savaşları döneminde Türk askerimizin yaşamış olduğu bir olayı, o günlerin tanıklarıyla, savaş yıllarında Kore'de bulunan gazilerimizle, şehit ailelerimizle beraber izledik. Savaşın görünmeyen yüzünü çok güzel bir şekilde ortaya koydu ve hepimizi duygulandırdı. Türk milletinin ve Türk askerinin tarif edilemeyen taraflarını da dünya ile paylaşmışlar. Gerçekten filmin amacına uygun şekilde yaşanan bir olayın aktarılmasından dolayı da ayrıca memnuniyet duydum dedi.

Kore Gazisi Hasan Akça, 1952 yılında Kore'de bulunduğunu belirterek, filmi izlerken çok duygulandığını söyledi.

Merhum Kore Gazisi Ali Düdük'ün eşi Nihal Düdük de Ben 15 yaşındaydım. Kore'de bir yıl kaldılar. Eşim Kore'den geldikten 3 yıl sonra evlendik diye konuştu.

Vali Yılmaz film sonrasında Kore Gazisi Ali Darakçı ile de bir süre sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şerif Yılmaz Burdur Akça Kore Politika Güncel Haberler

title