Haberler

Burdur - İmkansızlıktan Tekvando Yapamadı, Kick Boksta Dünya Üçüncüsü Oldu

İmkansızlıktan tekvando yapamadı, kick boksta dünya üçüncüsü olduŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi Düzova Köyü'nden eğitim için geldiği Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) kick boks sporuyla tanışan 21 yaşındaki Zeynep Gültekin, milli formayla dünya üçüncüsü oldu.

İmkansızlıktan tekvando yapamadı, kick boksta dünya üçüncüsü oldu

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi Düzova Köyü'nden eğitim için geldiği Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) kick boks sporuyla tanışan 21 yaşındaki Zeynep Gültekin, milli formayla dünya üçüncüsü oldu. Gültekin, "Lise son sınıfta tekvandoya merakım olmuştu ama imkansızlıklar nedeniyle yapamadım. MAKÜ'de kick boksa başladım" dedi.

Ceylanpınar'a bağlı Düzova Köyü'nden MAKÜ Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu'nu (BESYO) kazanan Zeynep Gültekin'in 2014 yılında geldiği kentte kick boks antrenörü Deniz Sögü Koç ile tanışması hayatını değiştirdi. Birinci sınıfta kick boks sporuna başlayan Gültekin, bu dalda 2015 yılında Türkiye üçüncülüğü, aynı sene Hırvatistan'da düzenlenen Dünya Karması Uluslararası Kick Boks Şampiyonası'nda dünya üçüncülüğü, 2016 yılında Antalya Uluslararası Kick Boks Şampiyonası'nda birincilik, 2017 Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonası'nda üçüncülük ve Niğde'de yapılan 2017 Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti.

"İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE YAPAMADIM"

9 çocuklu çiftçi bir ailenin 6'ncı çocuğu olan Zeynep Gültekin, "Daha önce bu sporu bilmiyordum. Lise son sınıfta tekvandoya merakım olmuştu ama imkansızlıklar nedeniyle yapamadım. MAKÜ'yü kazanınca bir arkadaşım aracılığıyla Deniz hocayla tanıştım ve kick boksa başladım" dedi.

"HEM AİLEMİ HEM HOCAMI GURURLANDIRDIM"

İlk senesinde katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda birçok dünya şampiyonunun olduğu grupta finale yükseldiğini aktaran Zeynep Gültekin, "Deniz hocamın ve arkadaşlarımın desteğiyle çalışarak bir yerlere gelebileceğimi anladım, daha çok ilerleyebileceğimi düşündüm. 2015 yılında milli takıma çağrıldım ve Hırvatistan'da milli formayı giydim. Turnuvayı üçüncü tamamladım. Daha sonra Antalya'da düzenlenen uluslararası turnuvada şampiyon oldum. 4 yılda elde ettiğim başarılarla hem ailemi hem hocamı gururlandırdım" diye konuştu.

"BURDUR'A İLK DERECELERİ GETİRDİ"

Antrenör Deniz Sögü Koç da Zeynep Gültekin'in azimli ve çalışkan bir sporcu olduğunu anlatırken, şunları söyledi:

"Zeynep 4 yıl önce kick boksa başladı. İlk geldiğinde çok azimli olmasıyla kendini gösterdi. Çalışması ve azmiyle başarılı bir sporcu oldu ve dereceler elde etti. Burdur'a kick boks branşında ilk dereceleri Zeynep getirdi. Milli sporcu olduktan sonra millilik bursu ile eğitimini devam ettiriyor. MAKÜ BESYO'da son sınıf öğrencisi. Allah nasip ederse seneye öğretmen olarak göreve başlayacak. Azimli ve çalışkan bir kızımız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ceylanpınar Türkiye Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title