Haberler

Kayseri - Sgk'yı Usulsüz Sağlık Raporuyla Zarara Uğratan 6 Kişi Adliyeye Gönderildi

Sgk'yı usulsüz sağlık raporuyla zarara uğratan 6 kişi adliyeye gönderildiKayseri'de, usulsüz olarak engelli raporu aldıkları birçok kişinin malulen emekli olmasını sağlayan 33 kişiden 6'sı yapılan sorgularının ardından mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye gönderildi.

Sgk'yı usulsüz sağlık raporuyla zarara uğratan 6 kişi adliyeye gönderildi

Kayseri'de, usulsüz olarak engelli raporu aldıkları birçok kişinin malulen emekli olmasını sağlayan 33 kişiden 6'sı yapılan sorgularının ardından mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye gönderildi.

Polis ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Kayseri'de faaliyet gösteren firmalarda çalışan bazı kişilerin, 3 bin 600 çalışma gününü tamamladıktan sonra usulsüz olarak aldıkları engelli sağlık raporları ile vergi indiriminden yararlandıklarını, ardından SGK'ya başvurarak malulen emekli olduklarını belirledi. Olayı gerçekleştiren ve içlerinde usulsüz rapor alma işlemini organize eden kişilerin de bulunduğu 33 kişi hakkında, 'Nitelikli dolandırıcılık ve kamu kurum dolandırıcılığı' suçundan gözaltı kararı çıkarıldı. 3 gün önce gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan 31 kişi yakalanırken 2 kişinin ise arama çalışmaları devam ediyordu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) sorgusu tamamlanan 6 kişiyi önce Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabipliğe getirerek sağlık raporu aldırdı. Bu işlemin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title