Haberler

Antalya - İnce Bağırsaktan Yapılan Mide Hayata Bağladı

İnce bağırsaktan yapılan mide hayata bağladı

ISPARTA'da özel bir hastanede yapılan tüp mide ameliyatı sonrasında gelişen komplikasyon nedeniyle midesini kaybeden 40 yaşındaki Hanife Yurttaş, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ince bağırsağından yapılan mideyle hayata bağlandı.

Yaklaşık 4 ay önce aşırı kilolarından kurtulmak için doktorunun tavsiyesiyle Isparta'da özel bir hastanede tüp mide ameliyatı olan Hanife Yurttaş, ameliyattan sonra gelişen komplikasyon nedeniyle ölümün eşiğine geldi. Isparta'da geçirdiği iki operasyon sonunda midesi onarılamaz hale gelen Yurttaş, bir ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Ayhan Mesci tarafından ince bağırsaklarından mide yapılarak hayata bağlandı.

Hastanın ilk operasyonu 31 Temmuz 2017'de geçirdiğini, sonrasında erken dönem kaçak tespit edildiğini aktaran Doç. Dr. Ayhan Mesci, "Obezite cerrahisi artık ülkemizde yaygın olarak yapılıyor. Ne kadar çok yapılırsa o kadar komplikasyonla karşılaşma olasılığı var. Bu hastamız da komplikasyonla yüzleşmiş bir hasta. Ama doğru zamanda tanısı konulmuş, o nedenle de doğru alternatiflerle tedavi edilmiş bir hastamız. İnce bağırsaklarından yeni bir mide oluşturularak tedavisi gerçekleştirildi. Obezite cerrahisi de diğer cerrahiler gibi mutlaka komplikasyon yaşanabilecek bir cerrahidir. Ama doğru zamanda doğru yöntemlerle teşhis edilirse tedavisi mümkün" diye konuştu.

89 KİLODAN 69 KİLOYA

Aşırı kilolarından kurtulmak için doktorunun tavsiyesi üzerine tüp mide ameliyatı geçirdiğini söyleyen Hanife Yurttaş, "Isparta'da özel bir hastanede tüp mide ameliyatı oldum. 5 gün arayla ikinci bir ameliyat oldum. Fakat ameliyatlarım hiç başarılı olmadı. İkinci ameliyatın sonunda midemde sızmalar olduğu tespit edildi. Ameliyatımı yapan doktorumun tavsiyesiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevkim yapıldı. Burada tanıştığım doktorum Ayhan Mesci beni yeniden dünyaya getirdi. Yaklaşık bir ay hastanede yattım. Yapılan tetkiklerde midemi tamamen kaybettiğim ortaya çıktı. Yemek borumun da zarar gördüğünü ve yeniden ince bağırsaktan mide yapacağını söyledi. Çok şükür yapıldı" diye konuştu.

Ameliyat öncesinde 89 kiloya ulaştığını, şu an 69 kilo olduğunu belirten Yurttaş, "Çok şükür Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki doktorum ve ekibi beni kurtardı. Beni yeniden dünyaya getirdiler" dedi.

İnce bağırsaktan yapılan mide hayata bağladı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title