Haberler

Ankara'da Barajlarda Doluluk Oranı Yüzde 21.55'e Geriledi

Ankara'da barajlarda doluluk oranı yüzde 21.55'e gerilediAnkara'da barajlarda doluluk oranı yüzde 21.55'e gerilediANKARA'nın su ihtiyacını sağlayan 8 barajın doluluk oranı yüzde 21.55'e geriledi.

Ankara'da barajlarda doluluk oranı yüzde 21.55'e geriledi

Ankara'da barajlarda doluluk oranı yüzde 21.55'e geriledi

ANKARA'nın su ihtiyacını sağlayan 8 barajın doluluk oranı yüzde 21.55'e geriledi. Kızılcahamam Akyar Barajı'nda ise su tamamen tükendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ASKİ) barajlardaki doluluk oranı verilerine göre Başkente su sağlayan 8 barajda doluluk oranı yüzde 21.55'e geriledi. ASKİ'nin barajlardaki su oranını dijital sensörlerle online sistemde anlık olarak yaptıkları ölçüm raporları açıklandı. 2016 yılı 16 Kasım tarihinde Ankara'daki barajlarda doluluk oranı 465 milyon 965 bin metreküp ve yüzde 29,37 iken bu yıl aynı tarihteki su aranı 341 milyon 903 bin metreküp ve yüzde 21,55 olarak ölçüldü.

ASKİ verilerine göre Başkentin en büyük barajı olan ve şehrin su ihtiyacını karşılayan Çamlıdere Barajı'nda su seviyesi yüzde ise 19.65 seviyesine kadar düştü. Kızılcahamam'da bulunan Akyar, Eğrekkaya ve Kurtboğazı Barajları da son yılların en kurak mevsimini yaşıyor. 56 milyon metreküp kapasitesi bulunan Akyar Barajı'nda su tamamen bitme noktasına geldi.

Şu an itibari ile doluluk oranı yüzde 13.80 düzeyinde bulunan Akyar ve yüzde 13.33 olan Kavşakkaya barajlarında su verme seviyelerinin altında bulunması nedeniyle Ankara'ya su verilemiyor.

Öte yandan yine Kızılcahamam'da bulunan ve 112 milyon 300 bin metreküp su toplama kapasitesi bulunan Eğrekkaya Barajı'nda da doluluk oranı yüzde 25.59 seviyesine geriledi. Yapıldığı günden bu yana en kurak dönemini yaşayan barajın bazı kısımları tamamen kurumuş durumda ve çölü andırıyor. Kızılcahamam'da bulunan en dolu baraj ise Kurtboğazı olarak görünüyor. 92 milyon 53 bin metreküp kapasiteli baraj yüzde 50.61 doluluk oranı ile Ankara'nın en dolu barajı konumunda yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılcahamam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title