Haberler

Fetö'nün Manisa'daki Esnaf Yapılanması Davası

Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) merkez ilçelerdeki esnaf yapılanmasına ilişkin soruşturma 28 sanığın yargılandığı davada, bir kişinin yaşlılık ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi.

Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) merkez ilçelerdeki esnaf yapılanmasına ilişkin soruşturma 28 sanığın yargılandığı davada, bir kişinin yaşlılık ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi.

Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alınan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile sanık yakınları ve avukatları katıldı.

FETÖ'nün esnaf yapılanmasında yer aldığı ve evinin kasasında bulundurduğunu iddia edilen 170 bin doları Bank Asya'ya yatırdığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ö.Y. savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti.

Ö.Y, FETÖ'yü tanımadığını, sohbetlerine katılmadığını iddia ederek, "2 kere ABD'ye gittim ama hiçbirinde Pensilvanya'ya gitmedim." dedi.

Mahkeme Başkanı'nın polis ekiplerin evinde yaptığı aramada ele geçen ByLock yüklü telefonun eşine mi ait olduğu sorusuna cevap veren, Ö.Y, "Eşimin telefonu yok o yüzden ByLock kullanması imkansızdır." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı'nın "Bu kadar zenginsin neden eşin telefon kullanmıyor? Bir önceki ifadende ByLock çıkan iki telefondan biri eşimin demişsin. Buna ne diyeceksin?" şeklindeki sorusuna Ö.Y, "Eşim sağlığa zararlı olduğu için telefon kullanmıyor bir önceki ifademi yanlış anlamışlar. Ben o ifadelerimi kabul etmiyorum. Eşim telefon bile kullanmıyor." yanıtını verdi.

Duruşmada verilen ara kararla tutuklu sanıklardan H.H, yaşlılık ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısınca hazırlanan ve Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 16'sı tutuklu 28 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak, faaliyetlerine katılmak" suçlarından hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bank Asya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title