Haberler

Artvin Valisi Doğanay'a Ziyaretler

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ali Nihat Gökyiğit Mikrokredi Artvin Şubesi Başkanı Ferahnaz Arzu Çalışkan ve üyelerini kabul etti.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ali Nihat Gökyiğit Mikrokredi Artvin Şubesi Başkanı Ferahnaz Arzu Çalışkan ve üyelerini kabul etti.

Doğanay, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, mikrokredi projesinin, kentteki girişimci ruha sahip ancak imkanları yeterli olmayan kadınlara kazanç sağlaması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Valiliğin, maddi ve manevi anlamda mikrokredi ofisi üyelerinin her zaman yanında olduğunu belirten Doğanay, yapılacak her türlü proje ve çalışmalara da destek vereceklerini aktardı.

Çalışkan ise şubenin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Aktif olarak kredi kullanan 235 üyenin bulunduğunu anlatan Çalışkan, şunları kaydetti:

"Verilen kredilerin geri dönüş oranına baktığımızda yüzde 100'lük bir başarı görülmektedir. Mikrokredi sisteminde 5 kişilik grup dinamiği uygulanmakta olup, kişinin beyanı dışında evrak istenmemektedir. Mikrokredi alan üyeler için teminat ve kefalet istenmemekte, icra ve mahkemeye asla müracaat edilmemektedir. Mikrokredi uygulamasında, hiçbir varlığı olmayan dar gelirli kadınlar, kredi almada diğerlerine göre daima önceliklidir."

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Gökyiğit Ömer Doğanay Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title