Haberler

CHP Genel Sekreteri Sındır: "(Tarım Ürünleri) Bugün Net İthal Eden Bir Ülke Durumuna Geldik"

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Ülkemizin, bütün milletimizin sevginin, barışın, kardeşliğin egemen olduğu, terörün asla bir daha bu topraklara, bu coğrafyanın yanına bile yaklaşamadığı bir süreci hep beraber el birliği ile milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak sağlarız." dedi.

Sındır, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Irak'ın kuzeyinde Avaşin Basyan bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Hataylı Piyade Uzman Çavuş Bilal Türkmen'e Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kamil Okyay Sındır, "Ülkemizin, bütün milletimizin sevginin, barışın, kardeşliğin egemen olduğu, terörün asla bir daha bu topraklara, bu coğrafyanın yanına bile yaklaşamadığı bir süreci hep beraber el birliği ile milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak sağlarız." ifadesini kullandı.

Hatay'ın 2021 yılında "Medeniyet Bahçesi" temasıyla Botanik Expo'sunu düzenlemeye hak kazanması ve UNESCO tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesinden dolayı Belediye Başkanı Savaş'ı ve emeği geçenleri tebrik eden Sındır, bununla gurur duyduklarını belirtti.

Savaş da CHP Genel Sekreteri Sındır'ın, ziyaretinden memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, kentte EXPO'nun yapılacak olması ve UNESCO tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesinin, Hatay için önem taşıdığını kaydetti.

Sındır, daha sonra beraberinde CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Birol Ertem ve Serkan Topal, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Fatih Turan ve partilileri ziyaret etti.

CHP Genel Sekreteri Sındır:

"Türkiye'nin tarım ürünlerinde kendine yeter bir ülke olduğu için onurlanıyorduk ancak bugün net ithal eden bir ülke durumuna geldik"

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Türkiye'nin tarım ürünlerini ithal eden bir ülke durumuna geldiğini belirtti.

Sındır, partisinin Kırıkhan İlçe Teşkilatı'nda yaptığı konuşmada, terör olaylarına dikkati çekti.

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bilal Türkmen'in cenazesine katıldığın belirten Sındır, "Her gün bir ocağa ateş düşüyor, analarımızın yüreği kan ağlıyor." dedi.

Genel Sekreter Sındır, ülkenin neredeyse tüm sınır komşularıyla bir sorunu olduğunu ileri sürdü.

Sındır, "Türkiye'nin tarım ürünlerinde kendine yeter bir ülke olduğu için onurlanıyorduk, ancak bugün net ithal eden bir ülke durumuna geldik." dedi.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki programa katılan Sındır, partisine katılan bazı mahalle sakinlerine rozet taktı.

Sındır, daha sonra 3 Kasım'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen piyade sözleşmeli er Ömer Küçük'ün Soğuksu Mahallesi'ndeki ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Sındır'ın ziyaretlerine, CHP Hatay Milletvekilleri Birol Ertem, Serkan Topal, Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve partisinin ilçe başkanları eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kamil Okyay Sındır Politika Güncel Haberler

title