Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba Hakkari'de Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Biz 80 milyon kalbi atan, gerekirse 80 milyonun da canını vereceği yiğit bir ülkenin evlatlarıyız. Bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım. Biz canımızı veririz, bu ülke bizim ülkemiz." dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Van'dan helikopterle Hakkari'ye gelen Bakan Fakıbaba, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Fakıbaba, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'yi çok beğendiğini, bundan sonra daha sık geleceğini ve bütün projelerde Hakkarililerin destekçisi olacağını söyledi.

"Urfalı hemşehrilerim de duysunlar, Urfa'dan fazla Hakkari'ye önem vereceğim. Bunu içtenlikle söylüyorum." diyen Fakıbaba, gece 02.00'de bakanlıktan çıkmasına rağmen zevkle ve koşarak Hakkari'ye geldiğini ifade etti.

"Zenginlikliklerimizi düşman olarak gösterdiler"

Urfa'sı, Hakkari'si, Şırnak'ı, Edirne'si, İzmir'i ile ülkenin her yerinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu anlatan Fakıbaba, şöyle devam etti:

"İzmir'de ayrı bir güzellik, Hakkari'de ayrı bir güzellik var. İnşallah Allah bizim bu birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Mozaik bu. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, Çerkez'i. Ne kadar güzel. Herkesin ayrı bir kültürü var. Herkes birbirinin kültürünü öğreniyor. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Burada, ülkemizde kardeşçe, şerefimizle yaşamak ve örnek bir ülke olmak bizlerin en tabi hakkı. İnsanların Kürt olması, Türk, Arap olması hiç önemli bir olay değil. Önemli olan iyi insan, faydalı insan olmak. İnsanları mutlu etmek, olay bu. Yoksa ben Türk'üm, sen Kürt'sün, sen Arap'sın. Ne olmuş yani. Bizim zenginlikliklerimizi hep düşman olarak gösterdiler. Oysa bu çok büyük bir zenginliktir. Ben Hakkari'de de böyle konuşuyorum, İzmir'de de. 'Benim hemşehrilerime sahip çıkacaksınız. Benim Kürt kardeşlerim samimi, yürekli insanlardır, onlarla beraber olacaksınız' diyorum. Onun için önümüz açık."

Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO tatbikatında hedef, büyük komutan, büyük lider, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de düşman gösterildiğini anımsatarak, "Oynamayın bizimle Allah aşkına. Bizimle oynarsanız biz de sizinle oynarız. Bizi başkalarına benzetmeyin. Biz tırnakla et olmuşuz. Bizim ayrılmamız kavga etmemiz mümkün değil. Boşuna uğraşıyorsunuz. Siz o paralarınızı başka maşalara verin. Halkımız bunu çok iyi biliyor." dedi.

Hakkari Valiliği görevini yürüten Cüneyit Orhan Toprak'ın 2008'de müfettiş olarak Şanlıurfa'ya geldiğini ve belediye dosyalarını incelediğini anlatan Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Biraz önce Vali Bey 'beni hatırladın mı?' diye sordu? 2008'de bana müfettiş olarak gelmiş Urfa'ya. '10 tane dosya verdiler bana zorla.' dedi, oranın valisi tarafından. 'Dosyaları inceliyorum devleti o kadar kara geçirmişsiniz ki ısrarla bunun hakkında işlem yapılsın' diyor. 'Bu adam faydalı işler yapmış neden işlem yapayım.' diye anlatıyor. FETÖ'nün ayakları orada o kadar bariz ortaya çıktı ki 2009'da beni partimden ayırdılar. Neden? Şanlıurfa'da halkla bütünleşmiş insan olmasın. Halkı bütünleştirmek için değil halkı bölmek için insanlar bize lazım ki biz ülkeyi bölelim. İnanın fotoğraf böyle. Bu her yerde de böyleydi. Ne kadar bu bölgede samimi iyi bir insan var hemen onu bertaraf etmek... Bu kardeşinize Urfalı sahip çıktı. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı hepsi 'Fakıbaba bizim canımızdır' dedi. Ben de onlara 'ben hem Türk'üm, hem Kürt'üm hem Arap'ım, benim için önemli olan sizlersiniz. Sizin Kürt, Arap, Türk olmanız benim için önemli değil, benim için Urfam önemli. İnsanlar önemli' dedim."

"Dış ülkelerin bizi dizayn etmesine izin vermeyeceğiz"

Hakkari'nin hayvancılığın merkezi olacağını, burada çok büyük projelere imza atacaklarını dile getiren Bakan Fakıbaba, insanları sevdiğini, Hakkari'de insanlarla el ele dolaşacağını ifade etti.

"İstedikleri kadar dolarla şunla bunla oynasınlar mutlaka bunların üstesinden geleceğiz." diyen Bakan Fakıbaba, 15 Temmuz'da hiç bir yerde görmedikleri bir hainlikle karşı karşıya kaldıklarını, ülkenin pilotlarının, uçaklarının Meclisi bombaladığını anımsattı.

Böyle bir hainliğin daha önce hiçbir yerde duyulmadığına işaret eden Fakıbaba, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu zamana kadar duydunuz mu, o ülkenin pilotu, uçağı gelsin meclisi bombalasın. Böyle bir ülke duydunuz mu hiç? Böyle bir hainlik olabilir mi? Şimdi de ekonomik olarak, siyasi olarak Türkiye'yi çökerteceğiz diyorlar. Siz hiçbir şey yapamazsınız. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Biz 80 milyon kalbi atan, gerekirse 80 milyonun da canını vereceği yiğit bir ülkenin evlatlarıyız. Bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım. Biz canımızı veririz, bu ülke bizim ülkemiz. Öyle okyanus ötesinden geleceksin Türkiye'yi dizayn edeceksin. Yok öyle bir şey. Böyle bir şeyin olmayacağını biz size göstereceğiz. Siz dünyanın lideriymişsiniz, Türkiye'de evelallah bu bölgenin lideridir. Bunu herkes çok iyi görecek. Dış ülkelerin bizi dizayn etmesine izin vermeyeceğiz. Sizlerin mutluluğu bizim mutluluğumuz olacak."

Fakıbaba, Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Hakkari'ye geldiğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine, "Oraya gideceksin, benim selamımı söyleyeceksin." dediğini anlatarak, her zaman bir ve beraber olduklarını vurguladı.

"Bu memleketin yarım projesi bile iptal edilmeyecek"

Bütün mazlumların yanında yer alan bir insan olduğunu ifade eden Bakan Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Ben zulüm eden insanların, zulüm eden ülkelerin karşısında olan bir insanım. Yani 'gücüm var, param var, silahım var her yeri dizayn ederim.' Yazık değil mi? Suriye'deki, Irak'taki olaylara bakın. Bunlar bizim kardeşimiz. Her gün binlerce insan ölüyor. Umurunda mı senin. Oraya gönderiyorsun falanı, sonra Türkiye'yi Suriye'yi dizayn edeceksin, edemezsin. Yarın Vietnam olacak orası. Bunu bilecekler. Ben buna inanarak söylüyorum. Bizim birlik ve beraberliğimiz, samimiyetimiz, kardeşliğimiz, adaletimiz bunun üstesinden gelecektir. Size inanıyor ve güveniyorum. Sizler de bize inanın ve güvenin. Hükümetimiz, bakanlarımız, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız hep beraber emrinizdeyiz."

Fakıbaba, gelecek nesillerin daha iyi ortamlarda yaşamasını amaçladıklarını, bu doğrultuda çalıştıklarını dile getirdi.

Hakkari'nin hayvancılığı çok ilerlemiş bir yer olması gerektiğini, bundan sonra bunu geliştirecek projelerle kente daha çok geleceğini anlatan Fakıbaba, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada tarımda iptal edilen bazı projeler varmış, bu memleketin yarım projesi bile iptal edilmeyecek. Ben varım. İptal edilen projelerin yerine yenileri devreye girecek. Yardımcı olacağız her konuda. Benim görevim size yardımcı olmak. Onun için buradayım. Cumhurbaşkanım onun için beni bakan yapmış. Kayyum olarak atanan belediye başkanımızla, valimizle, il başkanımızla, bürokratlarla hep beraber hizmet edeceğiz. Benim için AK Parti'ye oy vermeyen de benim kardeşimdir, canım, ciğerimdir. Şimdi vermez yarın verir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir evladı olarak konuşuyorum. Benim için Hakkari'nin 300 bin nüfusu da benim kardeşimdir. Oy veren vermeyen herkesten Allah razı olsun. Bize oy verenlerin değil, bütün insanların bakanıyım. Bütün insanları kucaklayacağız. Ayrım yapmadan, benim özellikle istirhamım, bütün Hakkari'yi kucaklayacağız. Bütün halkın istekleri neyse yapacağız. Buraya gelmekten, bu toprakların bir evladı olmaktan gurur duyuyorum."

Bakan Fakıbaba, daha sonra partililerle görüşerek taleplerini dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Recep Tayyip Erdoğan Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title