Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Saldırıların Yönü ve Şekli Mantık Çerçevesinden Sıyrılmıştır

NORVEÇ'TE bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi'nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen NATO Tatbikatının son safhasında, tatbikatın 'Karşıt Kuvvet' ülke liderleri fotoğrafları arasına Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin yerleştirilmesi, tatbikat içerikli sosyal medya çevrimi içinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına sahte hesap açılarak Karşıt Kuvvet liderini destekleyici ifadelere yer verilmesi üzerine sert açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu "Artık saldırıların yönü ve şekli mantık çerçevesinden sıyrılmıştır" dedi.

NAİM SÜLEYMANOĞLU MESAJI

Sözlerine geçtiğimiz Cumartesi günü vefat eden dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Naim Süleymanoğlu ile başlayan Yalçın Topçu, "Genç yaşlarından itibaren ülkemize ve insanımıza hediye ettiği başarılarıyla spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış ve gençlerimizin ufuklarını aydınlatmış, olimpiyat ve dünya şampiyonluklarıyla göğsümüzü kabartmış merhum Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine sevenlerine ve spor dünyasına başsağlığı diliyorum" dedi.

"TATBİKAT ADI ALTINDA KEPAZELİK, ALÇAKLIK"

Topçu şöyle devam etti: "NATO Tatbikatı uygulaması adı altında, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın adı kullanılarak yaşanan bu kepazelik, rezillik ve alçaklıkla, jeopolitik ve jeostratrejik konumu  sebebiyle artık akla hayale gelmeyecek yönlerden baskı ve saldırılar altında tutulan ülkemize ve yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımıza kahpece düşmanlık kusuluyor.Bu hayasız ve şerefsiz davranış NATO'nun ülkemizle ilgili tutumuna tüy dikmiş,büyük Türk milletince bu kurumdaki varlığımız artık sorgulanır hale gelmiştir. Mesele 2019'dur. Millet olarak her zamankinden daha kararlı bir şekilde Cumhurbaşkanımızın yanında saf tutacağız ki; bu edepsiz ve hayasız akınlar, bu terbiyesiz saldırılar istikbalimize bir daha gölge düşüremesin."

"NATO ÜYELİĞİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMEMİZİN ZAMANI GELMİŞTİR"

"Bütün darbelerin ve savunma sanayinde bağımlılığın arkasında NATO vardır. NATO üyeliğimizi gözden geçirmemizin zamanı gelmiştir. Üyesine her türlü düşmanca tavır içinde olan bu kurum bizim için olmazsa olmaz değildir" diyen Topçu şunları söyledi: "Bu kurumdaki varlığımız TBMM tarafından acilen ele alınmalı. Bu hayasız kumpasa cevapsız kalınmamalıdır. MHP'nin değerli liderinin açıklamaları, büyük Türk milletinin ekseriyetinde yüksek karşılık bulmuştur. NATO yalnız askeri bir pakt değildir; yeni sömürgeciliğin çağdaş biçimidir. Ekonomik ve siyasi bir bağımlılıktır. Milletimize giydirilmeye çalışılan bu NATO markalı sömürge gömleğini büyük Türk millet geçmişte Sakarya'da, Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'le yırtıp attığı gibi 2019'da da milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlenerek yırtıp atacaktır."

DR. KUANYSHBEK'İ KABUL ETTİ

Bu arada Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kazakistan'dan gelerek ülkemizde üniversite eğitimi görmüş Kazakistan vatandaşlarının kurduğu Astana Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Doç. Dr. Kuanyshbek Kenzhalim'i makamında kabul etti.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Naim Süleymanoğlu Yalçın Topçu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title