Haberler

Tekstil Atölyesi Muş'un Ekonomisine Katkı Sunuyor

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunulan proje kapsamında, Muş Cazibe Merkezi'nde açılan tekstil atölyesinde 90 kişi istihdam ediliyor.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunulan proje kapsamında, Muş Cazibe Merkezi'nde açılan tekstil atölyesinde 90 kişi istihdam ediliyor.

Atölye sahibi Mustafa Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, burada altyapı ve elektriklerin sık sık kesilmesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Bu altyapı sorunlarının çözülmesiyle çalışan sayısını 500'e çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bu sıkıntılar çözülürse Muş tekstilde bir numara olur. Huzur ortamı konusunda hiçbir problemimiz yok. Bölgeye yatırımcı getirmek amacıyla önemli çaba içerisindeyiz. İstanbul'da 2015 yılında firmamızı kurduk. Muş'taki insanlara istihdam sağlamak amacıyla tekstil kente ilk yatırımımızı yaptık. Burada bebek giysilerini üretiyoruz. Bütün amacımız Muş halkının daha iyi kalkınmasıdır. Buraya 650 bin liralık yatırım yaptık. İnşallah bunun devamı gelecektir. Mevcut yerimiz yetmiyor. Hedefimiz burayı büyütmektir. 90 personelimiz var. Hedefimiz 500 kişiye ulaşmak."

Üretilen ürünleri İstanbul'a göndererek ve oradaki mağazalara dağıtımının yapıldığını anlatan Demirtaş, bu ürünlerin bir firma tarafından yurt içinde satışının yapıldığını dile getirdi.

Buraya yatırım yapmadan önce güvenlik konusunda bazı tedirginlik yaşadıklarını belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

"Ancak devletimizden öngörü alarak istişare yaparak geldik. Kesinlikle böyle bir endişemiz yok. Çalıştığımız ortam gayet rahat. İstanbul'dan daha rahat bir ortamda çalışıyoruz diyebilirim. Bu anlamda bütün yatırımcılara tavsiye ediyoruz. Aylık üretim kapasitemiz 120 bin parça civarında. Yılda ortalama bir milyon 300 parça üretim yapıyoruz. Kentte aylık 200 bin lira ekonomik katkı sağlıyoruz. Daha da büyüme adına ileriye gidersek buradaki halkın bakış açısı farklı olacak. Çünkü iş ortamı yok, gençlerimiz boşta. Bunun önüne geçmeyi hedefliyoruz. Yatırımcıları buraya davet ediyorum. Kesinlikle Doğu Anadolu, onların düşündüğü gibi değil. Bir Sivaslı olarak kesinlikle pişman değilim. İnşallah daha farklı yatırımlarımız olacaktır."

Çalışanlardan Ceren Aktan ise 2 ay önce burada işe başladığını kaydederek, burada hem meslek öğrendiklerini hem de ailesine katkı sağlamaya çalıştığını belirtti.

Aktan, "Burada açılan tekstil sayesinde işe başladım. Aksi taktirde köyde çocuk bakacaktım, bulaşık yıkayacaktım, ev temizleyecektim ya da erken evlendireceklerdi. Bu açından işe girmekten çok memnunum. Bu yaşta evlenmek istemiyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Demirtaş İstanbul Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title