Haberler

Sandıklı'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Sandıklı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki atık su arıtma tesisinin yüzde 90'ının üzerinde verimle çalıştığı bildirildi.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Sandıklı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki atık su arıtma tesisinin yüzde 90'ının üzerinde verimle çalıştığı bildirildi.

Tesisin günlük 7 bin metreküp atık suyu doğaya deşarj ettiğini belirten Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, 60 bin kişilik bir nüfusun atık suyunu bir seferde temizleyebilecek kapasitede olan tesisin Sandıklı'da büyük bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

Çevreci belediye olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Çöl, "Faaliyete giren Atık Su Arıtma Tesisi ile günlük 7 bin metreküp atık su temizleniyor. Atıl halde bulunan ve kaderine terk edilen bu tesisi ayağa kaldırdık. Bu ve bunun gibi dev tesisleri Sandıklı'ya kazandırmak için gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Saylık, köyleri ziyaret etti

AK Parti Sandıklı İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, ilçeye bağlı Kızılca, Sorkun ve Emirhisar köylerini ziyaret etti.

Bölgede devam eden toplulaştırma çalışmaları hakkında da bilgiler alan İlçe Başkanı Saylık, köy kahvehanelerinde vatandaşlarla sohbet etti.

Köyde yaşayan vatandaşların istek ve dileklerini dinleyen Saylık, ziyaretlerin devam edeceğini belirtti.

Saylık, ziyaretlerle ilgili, bu bölgede yapılan toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Tarımsal faaliyetleri yapmaya imkan vermeyecek biçimde olan ve parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin bir araya getirilerek daha düzenli parseller haline getirilmesi için devlet tarafından çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Saylık, "Yapılan toplulaştırma ile modern tarım işletmeciliği esaslarına uygun biçimde birleştirmelerin yapılarak şekillendirilmesi için çalışmalar sürüyor. Vatandaşlarımız yapılan toplulaştırmadan memnun olduklarını ifade ettiler. Toplulaştırmadan doğabilecek ufak tefek problemlerin de en kısa sürede çözüme kavuşacağına inanıyoruz. Ziyaretimiz sırasında bizleri güler yüzle misafir eden hemşehrilerimize teşekkür ederim." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Sandıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title