Haberler

Tekirdağ'da Yaban Hayvanları Fotokapanla Görüntülendi

TEKİRDAĞ Orman Su İşleri İl Müdürlüğü'nün yaban hayvanlarının tür tespiti ve popülasyonu tespiti için Şarköy İlçesi Ganos Dağı ile ormanlık alanlarına Yaban Hayvanı Geliştirme Sahaları ile belirli avlaklara kurduğu 40 fotokapanda kızıl geyik, karaca, ayı, kızıl tilki, kurt, sansar, çakal, yaban tavşanı ve yaban domuzları görüntülendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tekirdağ İl müdürü Gökay İnal, Türkiye'de uzun yıllardan beri düzenli olarak gerçekleştirilen envanter çalışmalarının, bilinen türlerin popülasyon durumlarını ortaya koyduğunu, artış ve azalışlara ilişkin yapılacak çalışmalara yön verdiğini söyledi. İnal, şöyle dedi:

"Ülkemizin sahip olduğu yaban hayvanı çeşitliliği düşünüldüğünde, bu çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından envanter ve izleme çalışmaları genel müdürlüğümüzce önemsenmekte ve desteklenmektedir. Bu sebeple yaban hayatında kullanılan mevcut yöntemlerin yanı sıra teknolojik gelişmelerde yakından takip edilerek yaban hayatı çalışmalarında kullanılmaktadır." - Tekirdağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Şarköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title