Haberler

Merzifon Engelliler Derneği'nden Uyarı

Merzifon Engelliler Derneği Başkanı Keriman Topal, engelliler adına, dergi, kitap ve yiyecek gibi malzeme satarak yardım toplayan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Merzifon Engelliler Derneği Başkanı Keriman Topal, engelliler adına, dergi, kitap ve yiyecek gibi malzeme satarak yardım toplayan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır faaliyet gösteren derneklerinin hayırseverlerin desteğiyle ayakta durduğunu söyledi.

Derneklerinin vatandaşlara güven sağladığını, bu güvenin de yardımlaşma zincirine dönüştüğünü aktaran Topal, şunları kaydetti:

"Hayırsever vatandaşların desteğiyle üyelerimize yardım eli uzatıyoruz. Biz ilçe halkımıza güven verdik, onlar da desteklerini esirgemedi, fitre ve zekatlarını, harçlıklarını derneğimize bağışlayan hayırseverlerimiz var. 20 yıldır engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına cevap veren derneğimiz, kimseden asla bir kuruş para toplamadı. Bu ihtiyacımız olmadığı anlamında değil. Hayır işlerinin dilenerek olmayacağından. İstemeyerek verilen bir kuruşun dahi derneğin bereketini kaçıracağına inanıyorum. Vatandaşlarımızdan isteğim, dernek adına para toplayanlara itibar etmemeleridir."

Merzifonlu vatandaşların güvenini kazanan derneğin engelli vatandaşların yuvası haline geldiğine dikkati çeken Topal, medikal malzeme yardımlarının yanı sıra yoğun olarak kıyafet yardımı yaptıklarını, engelli üyelerinin sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını gidermeye, bu konudaki eksiklikleri tamamlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Merzifon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title