Haberler

Dünya Çocuk Hakları Günü

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne ilişkin, "Genç yavrularımızın hak arama kültürüne katkıda bulunmaları bizim için çok önemli." dedi.

Suriyeli öğrencilerin de bulunduğu Çocuk Danışma Kurulu üyesi çocuklar, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Kamu Başdenetçisi Malkoç'u ziyaret etti.

Malkoç, burada yaptığı konuşmada, kurumun gayesinin devletin verdiği hizmetlerin kalitesinin artırılması ve iyi yönetim ilkelerini denetlenmesi olduğunu ifade etti.

Çocukların, hak arama kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla kuruma davet edildiğini belirten Malkoç, bir haksızlıkla karşılaşıldığı zaman haksızlığı yapanın ikaz edilmesi, aksi takdirde kuruma dilekçe ile müracaat edilmesi gerektiğini belirtti.

Bu zamanda yaşayan çocukların şanslı olduklarını anlatan Malkoç, "Dünya Çocuk Hakları Günü diye bir gün var. Bunu bütün dünya ve Türkiye tanıyor. Sizden önceki abilerinizin zamanında bu imkanlar ve avantajlar yoktu. Özellikle genç yavrularımızın hak arama kültürüne katkıda bulunmaları bizim için çok önemli. Çocuklar, her biriniz bulunduğunuz ilde bu kurumun temsilcisisiniz. Bulunduğunuz yerde ombudsmansınız." değerlendirmesinde bulundu.

"18 yaş altından direk başvuru alan tek kurum"

Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak ise Kamu Denetçiliği Kurumun 5 yıl önce kurulduğunu, kamu idarelerinin içinde 18 yaş altı çocuklardan direk başvuru alan tek kurum olduğunu kaydetti.

18 yaş altındaki herkesin "ww.kdkcocuk.gov.tr" isimli internet sitesinden, kuruma direk başvurabildiğini anlatan Tunçak, şöyle devam etti:

"Biz de sosyal çalışmacı, psikolok ve diğer uzman arkadaşlarımızla kesinlikle başvuran çocuğumuza dönüş yapıp birebir görüşüyoruz. Görev alanımızda olup olmadığına bakılmaksızın her görüşmenin neticesini çocuğumuzla paylaşıyoruz. Çocuk Hakları Sözleşmesi'nde olduğu gibi çocuğun katılım ve yüksek yararı çerçevesinde, çocuğun internet başvurusunda belirttiği, belirtemediği konuda ona direkt başvuru yapılması, en azından hak arama özgürlüğü çerçevesinde de bir bilinçlendirme oluşturuyor."

Kaynak: AA / Güncel

Çocuk Hakları Günü Şeref Malkoç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title