Haberler
BBC

Hamile Kadınlara Tavsiye: Düşükleri Engellemek İçin Yan Yatın

Bilim insanları düşüklerin önüne geçebilmek için hamile kadınlara, gebeliklerinin son üç ayında yan yatmalarını tavsiye etti.

1000 kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre gebeliğin son üç ayında sırtüstü yatmak düşük ihtimalini ikiye katlıyor.

British Journal of Obstetrics and Gynaecology dergisinde yayınlanan araştırmada doğum yapan 735 ve düşük yapan 291 kadın incelendi ve daha önce Yeni Zelanda ile Avustralya'da yapılan küçük çaplı araştırmalara benzer bir sonuca ulaşıldı.

Bilim insanlarına göre en önemli etken, kadının uykuya geçtiği pozisyon. Bu yüzden sırtüstü uyanan kadınların endişe etmesine gerek yok.

'Uykuya geçtiklerindeki ilk pozisyon önemli'

Araştırma ekibinin başında bulunan Manchester'daki St. Mary Hastanesi Düşük Araştırma Merkezi'nden Prof. Alexander Heazell, gün içindeki kısa uykularda bile hamile kadınlara yan yatmayı tavsiye ediyor ve ekliyor:

"Kadınlar yan uyuduktan sonra sırt üstü uyanırsa 'Aman Tanrım bebeğime çok kötü bir şey yaptım' diye endişelenmelerine gerek yok.

"Araştırmaya katılan kadınların gece boyu hangi pozisyonda uyuduklarını değil hangi pozisyonda uykuya geçtiklerini inceledik. Uyku sırasında en fazla zaman ilk pozisyonda geçirildiği için en önemli pozisyon o.

"Hangi pozisyonda uyandığınızı değiştiremezsiniz ama hangi pozisyonda uykuya geçtiğinizi değiştirebilirsiniz."

İngiltere'de her 225 hamilelikten biri düşükle sonuçlanıyor. Bilim insanlarına göre bu tavsiyeye uymak, ülke genelinde 130 bebeğin hayatını kurtarabilir.

Yan yatmak için tavsiyeler Bilim insanları sırtüstü yatmanın neden düşük riskini artırdığı konusunda kesin bir bulguya ulaşmış değil ancak sırt üstü yatıldığında bebeklerin ağırlığının annenin vücuduna binmesi nedeniyle damarlardaki kan akışının ve dolayısıyla bebeğe giden oksijenin azaldığını öne süren bol miktarda veri var.

Araştırmanın yayınlandığı dergiden Edward Morris, bunun çok faydalı bir araştırma olduğunu söyledi:

"Bu çok önemli bir araştırma çünkü kadınların hamilelikte düşük ihtimalini azaltmasına olanak sağlıyor."

BBC

Yeni Zelanda Avustralya Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title