Haberler

Hizbullah'ın "Terör Örgütü" Olarak Nitelendirilmesi

Filistin direniş örgütleri, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın sonuç bildirisinde, Hizbullah hareketinin "terör örgütü" olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi.

Filistin İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ile Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) tarafından ayrı ayrı yapılan yazılı açıklamalarda, Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen olağanüstü toplantının sonuç bildirisinde, Lübnan merkezli Hizbullah örgütünün "terörist" olarak addedilmesinin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Konuya ilişkin Filistin İslami Cihad Hareketinden yapılan açıklamada, "Hizbullah'ın terör örgütü olarak nitelendirilmesi siyonist düşmana hizmettir ve siyonist rejimle ilişkileri olan bazı Arap devletlerinin bu ilişkileri geliştirmenin ve aleni olarak yürütmenin bir avansı mesabesindedir. Arap Birliğinin bu tür karar ve tavırları bölgede mezhepsel çatışma ve fitnelerin kışkırtılmasına meşru bir şemsiye görevi sağlıyor ve ümmetin düşmanlarına hizmet ediyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

FHKC açıklamasında ise Hizbullah'la ilgili kararın Suudi Arabistan'ın Arap Birliğindeki hegemonyasının bir yansıması olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Hizbullah'ın terörist olarak nitelendirilmesi Arap alemine açıkça bir saldırıdır ve Arap Birliğinin siyonizm ile ABD direktiflerine teslimiyetinin göstergesidir. ABD ve siyonizmin bölgedeki aracı olan Suudi Arabistan, mezhepçilik fitnesinin ateşini daha da körükleyerek bölgeyi yeni savaşlara ve helake sürüklüyor." ifadelerine yer verildi.

FDHKC tarafından yapılan açıklamada da bu kararın ABD ve İsrail'in lehine olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, söz konusu kararın, "ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planı çerçevesinde süren Arap ülkeleri ile İsrail arasında normalleşmenin bir parçası olduğu" görüşü de aktarıldı.

Öte yandan, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk'un Twitter hesabından, Hizbullah'ın terör örgütü olarak nitelendirilmesinin kabul edilmeyeceği yönündeki açıklamalarına ise başta Suudi Arabistan olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri ile Kuveyt'in de aralarında olduğu bazı Arap ülkelerinden birçok yazar ve Twitter fenomeninden tepki geldi.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları, Suudi Arabistan'ın daveti üzerine "İran'ın bölgedeki müdahalelerini" görüşmek üzere Kahire'de dün olağanüstü bir toplantı düzenlemişti.

Toplantıda, Arap Dışişleri Bakanları Konseyinin, İran'ın bölgedeki müdahaleleriyle ilgili dosyanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine taşınması, İran tarafından finanse edilen uydu kanallarının yasaklanması ve "terör örgütü" olarak nitelendirilen Hizbullah'ın kınanmasına karar verdiği belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Filistin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title