Haberler

ABD Adalet Bakanlığı, At&t-Time Warner Birleşmesine Karşı Dava Açtı

ABD Adalet Bakanlığı, ülkenin en büyük telekomünikasyon ve eğlence şirketleri AT&T ile Time Warner'ın birleşmesini durdurmak için dava açtı.

ABD Adalet Bakanlığı, ülkenin en büyük telekomünikasyon ve eğlence şirketleri AT&T ile Time Warner'ın birleşmesini durdurmak için dava açtı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, AT&T'nin Time Warner'ı satın almasına "rekabet ve yaratıcılığı azaltırken, fiyatları yükselteceği" gerekçesiyle Washington Federal Mahkemesinde tekel karşıtı dava açıldığı bildirildi.

Açıklamada, ülke tarihindeki en büyük birleşmelerden biri olacak 108 milyar dolarlık satın almanın "yasaları ihlal edeceği" savunuldu.

Ayrıca açıklamada, ABD Adalet Bakan Yardımcısı Makan Delrahim'in, "Bu birleşme Amerikalı tüketicilere büyük zarar verir. Daha yüksek aylık televizyon faturaları ve tüketicilerin keyif aldığı yeni yaratıcı seçeneklerin azalması anlamına gelir." ifadelerine yer verildi.

Adalet Bakanlığı, yaklaşık iki hafta önce AT&T'ye Time Warner'ı satın almasına ancak CNN, CNN International, TNT, TBS ve HBO gibi kanalları kapsayan Turner Broadcasting ya da DirecTV'yi satması halinde izin verileceğini duyurmuştu. Turner Broadcasting, Time Warner'ın ve DirecTV AT&T'nin çatısı altında faaliyet gösteriyor.

"Hukukun üstünlüğü söz konusu"

AT&T'nin İcra Kurulu Başkanı (CEO) Randall Stephenson, Adalet Bakanlığının şirketin Time Warner'ı satın almasına engel olmak için tekel karşıtı dava açmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Mahkemede birleşmeyi savunacaklarını belirten Stephenson, Bakanlığın kararına sert eleştirilerde bulunarak, "Kariyerim boyunca birçok birleşme gerçekleştirdim fakat ABD Adalet Bakanlığı ile en temel gerçekler hakkında dahi bu kadar ihtilafa düşmedim. Burada hukukun üstünlüğü söz konusu." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın CNN'e yönelik olumsuz bakış açısının Adalet Bakanlığının kararında belirleyici rol oynadığı spekülasyonlarına da değinen Stephenson, şunları kaydetti:

"Bu kararın CNN ile ilişkili olduğuna yönelik birçok haber ve spekülasyon yapıldı ancak gerçekten bilmiyorum. Öte yandan, bu sorunun sürekli gündeme gelmesi kimseyi şaşırtmamalı çünkü anti tröst kanunlarının uygulanması açısından çok ani bir değişimle karşı karşıyayız."

Stephenson, dava açılmasına karşın konuyu Adalet Bakanlığı ile müzakere etmeyi sürdüreceklerini ancak Turner Broadcasting ya da DirecTV'yi satmayı düşünmediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı Time Warner Washington Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title