Haberler

Dün Ne Oldu?

Güncelleme:

Almanya'da Ekim ayı ÜFE beklentilere paralel olarak aylık bazda %0,3, yıllık bazda ise %2,7 artış gösterdi.


Haftanın ilk işlem gününde global gündem sakin seyrederken, Euro bölgesinde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi ve diğer üyelerin konuşmaları ile Almanya'da ÜFE verisi takip edildi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, Euro bölgesinde büyümenin güçlü olduğunu ancak enflasyon dinamiklerinin yukarı yönlü sürdürülebilir eğilim içerisinde olmadığını söylerken, Avrupa Merkez Bankası üyesi Lautenschlaeger, sorunlu krediler konusunda bankaların daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini belirtti.
ABD Doları haftanın ilk işlem gününde, hem gelişmiş ülke para birimleri hem de gelişen ülke para birimleri karşısında güçlü performans sergiledi. Gün içerisinde %2,32'li seviyelere gerileyen ABD 10 yıllık tahvil faizi ise %2,37'li seviyelere kadar yükseliş kaydetti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün global gündem sakin seyrederken, ABD konut verileri ve Euro bölgesinde Avrupa Merkez Bankası üyesi Coeure'nin konuşması takip edilecek.

Haftanın geri kalanında ise, Çarşamba günü ABD'de dayanıklı mal siparişleri, FED para politikası toplantısı tutanakları, FED Başkanı Yellen'ın konuşması ve haftalık ham petrol stokları, Perşembe günü Almanya ve İngiltere'de 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi, Almanya ve Euro bölgesinde PMI ile Avrupa Merkez Bankası üyelerinin konuşmaları, Cuma günü ise yurtiçinde kapasite kullanım oranı ve imalat güveni ile ABD'de PMI verileri izlenilecek.


USDTRY

ABD Doları haftanın ilk işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans gösterirken, Türk Lirası TCMB'nin TL uzlaşmalı döviz satım ihalelerine başlanacağını açıklamasına karşın negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı.

Türk Lirası, günü ABD Doları karşısında 1.36% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak bakıldığında USDTRY orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmekte. USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 3.9406 ve 3.9733'de, destek seviyeleri ise 3.9079 ve 3.8753'de bulunmaktadır.

EURUSD

ABD Doları'nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans gösterdiği günde Euro, Almanya Şansöylesi Angela Merkel'in koalisyon hükümeti kurma çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını açıklaması ile birlikte negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı.

Euro, günü ABD Doları karşısında 0.48% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak bakıldığında EURUSD orta vadeli yükseliş eğilimi, kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmekte. EURUSD paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 1.1763 ve 1.1838'de, destek seviyeleri ise 1.1687 ve 1.1611'de bulunmaktadır.

ALTIN

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişe bağlı olarak geriledi.

Altın, günü 1.20% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak bakıldığında Altın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmekte. Altın'da kısa vadeli direnç seviyeleri 1281.54 ve 1296.35'de, destek seviyeleri ise 1266.72 ve 1251.90'de bulunmaktadır.

BRENT

Brent, İran Petrol Bakanı'nın OPEC üyelerinin büyük çoğunluğunun arz kesintisi uygulamasını desteklediğini ancak nihai kararın gelecek toplantıda alınacağını açıklaması ile birlikte geriledi.

Brent, günü 0.80% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak bakıldığında Petrol orta vadeli yükseliş eğilimi, kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmekte. Petrol'de kısa vadeli direnç seviyeleri 62.26 ve 63.64'de, destek seviyeleri ise 60.88 ve 59.49'de bulunmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Almanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title