Haberler

Gündem / 21 Kasım 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni"ne katılacak.

(TBMM/11.30/Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Asya Parlamenter Asamblesi 10. Genel Kurulu açılış törenine iştirak edecek.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Belek'te düzenlenecek "Uluslararası e-Ticaret Konferansı" ile Antalya Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'na katılacak.

(Antalya/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP ve HDP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çankaya Köşkü'nde Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mufazzal Hüseyin Chowdhury Maya ile bir araya gelecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Hak-İş tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "Sendikal Bakış Açısıyla Kadın Çalışanlar İçin Sorun Çözme Yöntemleri Projesi Kapanış Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den

Genel Kurulda, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TOBB Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Uluslararası E-Ticaret Konferansı Bakanlar Oturumu"na katılacak. Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile konferansın kapanışında da bulunacak.

(Antalya/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2016 yılı belediye su ile bu yılın ocak-eylül dönemine ilişkin yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 5 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Almanya'da koalisyon ön görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ülkedeki siyasi krize ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Hamas ve Fetih hareketleri arasında 12 Ekim'de imzalanan anlaşmayı gözden geçirmek için Filistinli gruplar Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanacak.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Lübnan Başbakanlığından istifa eden Saad Hariri, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya gelecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'de yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İslam Konferansı 10. Kültür Bakanları Açılış Oturumu'na katılacak.

Kurtulmuş, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir'in yabancı heyet başkanlarıyla bir araya geleceği toplantıda yer alacak, akşam yemeğinde Türk iş adamlarıyla buluşacak.

(Hartum)

GÜNCEL

1- Anadolu Ajansı'nın ev sahibi fotoğraf sağlayıcı olduğu Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 10. Genel Kurulu İstanbul'da gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Birinci Arabuluculuk Konferansı, İstanbul Intercontinental Otel'de yapılıyor.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Ankara Kara Harp Okulunda yaşanan eylemler nedeniyle 5'i firari, 75'i tutuklu 239 kişinin yargılanmasına Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

İzmir'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 279 sanığın yargılanmasına Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(İzmir/09.30)

İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında FETÖ/PDY üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddialarına ilişkin 33'ü tutuklu 83 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir/09.30)

4- İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Cumhuriyet gazetesinin internet genel yayın yönetmeni Oğuz Güven'in "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 5. hafta maçları başlayacak.

Beşiktaş, G Grubu'nda Portekiz'in Porto takımını konuk edecek

Ligde ayrıca Spartak Moskova-Maribor, Sevilla-Liverpool, Manchester City-Feyenoord, Napoli-Shakhtar Donetsk, Monaco-Leipzig, APOEL-Real Madrid ve Borussia Dortmund-Tottenham maçları oynanacak.

(İstanbul/Moskova/20.00/Sevilla/Manchester/Napoli/Monaco/Lefkoşa/Dortmund/22.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- 5 milyon abone "güvenli interneti" seçti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"BTK tarafından sunulan, tamamen ücretsiz güvenli internet hizmetinden gönüllü yararlanan 5 milyon abone bulunuyor"

"Bu hizmet, vatandaşlarımızı internetin zararlı içeriklerine karşı korumaya yönelik geliştirilen, abonelerin isteğine bağlı, ücretsiz, şeffaf, kullanımı kolay, interaktif ve tüketici memnuniyetini esas alan bir kamu hizmeti"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- ÖSYM'den engelli adaylara müjde

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer:

"Engeli, sağlık sorunu ve özel durumu bulunan adaylarımıza yönelik halen 14 ilde yürüttüğümüz sınav merkezi uygulamamızı 2018 yılından itibaren yaygınlaştırmayı ve yıl sonu itibarıyla tüm illerimizde sunmayı hedefliyoruz"

"Böylece kullandıkları aparatlar nedeniyle özel salon oluşturmamız gereken adaylarımız, yaşadıkları illerde oluşturacağımız sınav salonları vasıtasıyla hizmetlerimizden kolaylıkla yararlanabilecekler"

(Selma Kasap/Ankara)3- Merkez'in "can simidi", reel sektörü dövizdeki sert dalgalardan koruyacak

Reel sektörün döviz açık pozisyonu nedeniyle kurlardaki aşırı dalgalanmalara karşı koruma sağlaması nedeniyle "can simidi" olarak tanımlanan TL uzlaşmalı vadeli döviz işlemleri başladı

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş:

"Bu mekanizma ile firmalara taşımakta oldukları kur riskini yönetebilmeleri için ilave bir imkan sağlanmış oluyor"

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil:

"TL uzlaşmalı vadeli işlemler, reel sektörün kur riskini daha düşük maliyetle yönetmesini sağlayarak oynaklığı ve spekülatif döviz talebini azaltacaktır"

(Bekir Gürdamar/Murat Birinci/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title