Haberler

Ruh Bilgi Sanat" Sergisi Ziyarete Açıldı

Sanatçı Cenan Uyanusta'nın öğrencilerinin eserlerinden oluşan, "Ruh Bilgi Sanat" isimli karma resim sergisi ziyarete açıldı.

Vakıfbank Genel Müdürlük Sanat Galerisi'nde açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Uyanusta, sanata değer verdiklerini dile getirerek, "Bilgiyle ruhun beslenmesi halinde sanatın ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bunun için de çaba gösterdik. Çok emek verdik ve yaptığımız işleri alkışa sunduk." ifadelerini kullandı.

Cenan Uyanusta, Sanat Atölyesi kapsamında yapılan çalışmaların sergilendiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Eğitimlerde, karakalem desenden başlıyoruz. Sonra ustaların desen ve renkli kopyalarını yapıyoruz. Sonra da kendi işlerimize başlıyoruz. Renk ve dengeyi öğrendikten sonra kendi işlerimizi yapmaya başlıyoruz. Yani ruhumuzu bilgimizle besleyip sanatsal işler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

Öğrettiklerimi kullanmaları için konular veriyorum. O konulara göre çalışmalarını yapıyorlar. Bir başkasının işine benzemeyen işler olmaması, kendilerini anlatan işler olsun diye uğraşıyorum."

Sanatçı Uyanusta, akademik bir eğitim aldığının altını çizerek, "Güzel sanatlardan mezunum. Dolayısıyla bana verilen eğitim ne ise aynı çizgiden başlatıyorum. Yani bana öğretilen şeye saygı duyuyor, aynı şeyleri aktarıyorum. Onun için çocuklar çok çabuk gelişiyor ve farklı oluyorlar." dedi.

Altı öğrencisinin yaptığı 56 eserin sergilendiğini dile getiren Uyanusta, öğrencilerin bazılarıyla 6 ay bazılarıyla ise 4 yıldır çalıştıklarını söyledi.

Toplam 14 eseriyle sergiye katıldığını söyleyen Yasemin Eralp, atölye çalışması olduğu için kendilerine verilen konuları, kendi duyguları ve tarzlarıyla işlediklerini aktararak, "Eserlerimde zamanı, yalnızlığı, yaşamı, huzuru, rüzgarı, ormanı ve ağacı işledim. Cenan Hoca ile üçüncü senemiz bitti. Üç senedir çalışıyoruz. Bu resimlerden önce kopya çalışmalar yaptık. Daha da eserim var. Bir ay sonra bir sergiye daha katılacağız. O sergide de başka eserlerimiz olacak." ifadelerine yer verdi.

Sergiye katılan 56 yaşındaki Gönül Hamoğlu, eserlerinin kendi duygularını yansıttığını belirterek, "Cenan Hanımla 6 ay oldu çalışmaya başlayalı. 10 yıldır resim yapıyordum ancak şu anda doğru yerdeyim. Arkadaşlarımla birlikteyim ve isteğim eserleri yapıyorum. Çok mutluyuz hepimiz." diye konuştu.

Tijen Belge de atölyede 3 yıldır çalıştığını ve 13 eserinin yer aldığını söyleyerek, genellikle pastel renkler kullandıklarını vurguladı.

Ceren Çeken ise 27 yaşında olduğunu ve 4 yıldır atölyeye katıldığını ifade ederek, şunları aktardı:

"Ben ilk kez Cenan Hoca ile resme başladım ve temelden eğitim aldım. Karakalemden başlayıp boyaya doğru gittim. Burada 13 eserim var. Tuval üzerine yaptığım çalışmaların yanında karakalem eserlerimde var. Portre ve renk ile manzara çalışmalarım var."

Serginin en küçük ressamı özelliğini taşıyan 13 yaşındaki Çağan Kiçki de bir yıldır çalışmalara katıldığına işaret ederek, "8 eserim var. Karakalemi daha çok seviyorum. En sevdiğim de dal resmi yapmak." dedi.

Fadime Funda Erdil ise bir yıldır çalıştığının altını çizerek, "Resme küçük yaşlardan itibaren ilgim vardı. Hep doğru zamanı beklersiniz ya. Cenan Hoca ile tesadüfen tanıştık ve en başından başladık. Çok mutluyum. Birlikte çok güzel şeyler yaptık. İnşallah daha da güzel işler yapacağız." dedi.

Sergi, 1 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Vakıflar Bankası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title