Haberler

Jcr Rating, Sarten Ambalaj'ın Notunu "A-(Trk)'ye Yükseltti

Güncelleme:

JCR Eurasia Rating, Sarten Ambalaj ve bağlı ortaklarının konsolide yapısını ve mevcut tahvil ihraçlarının nakit akımlarını periyodik gözden geçirme sürecinde yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi.


JCR, Sarten Ambalaj'ın uzun vadeli ulusal notunu "BBB+ (Trk)" den "A- (Trk)" ye yükseltti, görünümünü ise "Stabil" olarak teyit etti.

Metal ve plastik ambalaj alanında, esas olarak gıda, kozmetik ve endüstriyel ürünler sektörlerine yönelik üretim gerçekleştiren Sarten'e, JCR Rating'den doping gibi bir açıklama geldi. JCR'den yapılan açıklamada, bu yıl 45'inci yılını kutlayan ve faaliyet hacmini istikrarlı bir şekilde artıran Sarten Ambalaj'ın, Türkiye'de üretim gerçekleştiren 15 fabrikası, çevre ülkelerdeki 3 üretim tesisi ve pazarlama ofisleriyle yurtiçi metal ambalaj sektörünün lider üreticisi konumunda yer aldığına dikkat çekti.

JCR Eurasia Rating'in açıklamasında; "Sarten Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve bağlı ortaklarının konsolide yapısını ve Mevcut Tahvil İhraçlarının nakit akımlarını periyodik gözden geçirme sürecinde yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek Uzun Vadeli Ulusal Not ve görünümünü "BBB+ (Trk)/Stabil" den "A- (Trk)/Stabil" seviyesine yükseltti. Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerli Para Not ve görünümlerini ise "BBB-/Stabil" olarak teyit etti. Gerçekleşen not değişimini memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Sarten Ambalaj CEO'su Zeki Sarıbekir, "Şirketimizin yakaladığı büyüme ivmesi istikrarlı bir şekilde sürüyor. Bugün geldiğimiz noktada yüksek derecede yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendiriliyoruz. Bizim için bu not artırımı sürpriz olmadı. Yatırımcılarımızın da bize güvenerek ne kadar doğru bir karar verdiklerini göstermiş olduk" dedi. Sarten Ambalaj'ın mevcut ve ilerleyen dönemlerde ihraç etmeyi planladığı tahvil/bonoların geri ödemeleri yönünde diğer yükümlülüklerinden hukuksal ve teminatlandırma yönlerinden bir değişiklik veya ayrıcalık yaratılmamış olduğundan, şirketin tüzel kişiliği için verilen notlar tahvil ihraçlarını da temsil etmektedir" görüşlerine yer verildi.

SARTEN OLASI RİSKLERE KARŞI DAYANIKLI

Ambalaj sektörünün ilk Ar-Ge departmanını 2005 yılında hayata geçiren Sarten'in hala sektörünün en büyük Ar-Ge departmanına sahip olduğu belirtildi. Açıklamada önümüzdeki dönemde genelde Türkiye ambalaj sektörünün özelde de Sarten'in büyüme ve gelişimine katkı yapacak unsurların çok fazla olduğu belirtildi. Ayrıca şirketin birçok ülkeye yaptığı ihracat, gerçekleştirdiği yabancı ortaklıklar, uluslararası kalite sertifikaları ile desteklenen üretim tesisleri, devreye soktuğu yeni fabrikalar ve ekonomik krizlerden en az etkilenen gıda sektörüne yönelik çalışmaların Sarten'i olası risklere karşı dayanıklı kılan temel unsurlar olduğu vurgulandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Sarten Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title