Haberler

    Dünya Ayağa Kalktı! Naim Süleymanoğlu...

    Dünya Halter Federasyonu, efsane halterci Naim Süleymanoğlu için özel bir anma yaptı. ABD'deki kongrede IWF Başkanı Ajan, Naim'i anlattı. Cep Herkülü saygı duruşu ile uğurlandı

    NAİM Süleymanoğlu'nun Bulgaristan'dan Türkiye'ye kaçışı sonrası 1988 Seul Olimpiyat Oyunları'nda yarışması için Bulgar hükümetine örtülü ödenekten yaklaşık 1 milyon dolar ödendiği açıklanmıştı. Hep 'daha fazla' olduğu öne sürülen o ödemenin aslında 7 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. IVVF'nin sitesinde, dönemin Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli'ye dayandırılarak verilen haberde, Naim için ödenen paranın 1 değil, 7 milyon dolar olduğu yazıldı. Pakdemirli, Başbakan Turgut Özal'ın emriyle Todor Jivkov liderliğindeki komünist Bulgaristan'a ödenen 7 milyon dolarla, o dönemde 100 köye su getirilebildiğin! de söyledi.    SONSUZLUĞA uğurladığımız 'Asrın Haltercisi' Naim Süleymanoğlu, Dünya Halter Federasyonu (IWF) Kongresinde özel bir törenle anıldı. Karaciğer nakli sonrası yaşadığı beyin kanamasına bağlı olarak iki hafta önce hayatını kaybeden üç olimpiyat, yedi dünya şampiyonu Süleymanoğlu için yapılan kongre sırasında duygu dolu dakikalar yaşandı. IWF'de önce genel sekreter ve son 17 yıldır da başkan olarak görev yaptığı dönemde Naim'in tüm kariyerini yakından takip eden Tamas Ajan, 'Cep Herkülü' anısına bir konuşma yaptı.   Konuşmasında Naim'in asrın haltercisi olduğunu hatırlatan ve başarılarından övgüyle bahseden Ajan, böyle bir halterciyi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.    AKKUŞ'A TAZİYE    150'den fazla ülkeden gelen delegelerin bulunduğu genel kurul salonunda Naim Süleymanoğlu'nun kariyerini anlatan bir video gösterildi. Ardından IWF Başkanı Ajan, tüm delegeleri saygı duruşuna davet etti.  Türkiye'nin halterde aldığı bir yıllık men cezası nedeniyle salonda Türkiye'den temsilci bulunmazken, başkan Ajan, aynı zamanda Avrupa Halter Birliği Genel Sekreteri olan eski başkan Haşan Akkuş'a taziyelerini sundu. (Habertürk)

    Kaynak: Skorer / Spor

    Naim Süleymanoğlu Ekrem Pakdemirli Bulgaristan Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title