Haberler

Enis Berberoğlu'nun İstinaf Duruşması - İstanbul

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde yeniden yargılandığı ve tutukluluk halinin devamına karar verilerek ertelenen duruşmaya ilişkin, "Gazeteci bir milletvekilinin suç sabitlenmeden tutukluluk halinin sürmesini doğru bulmuyoruz.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde yeniden yargılandığı ve tutukluluk halinin devamına karar verilerek ertelenen duruşmaya ilişkin, "Gazeteci bir milletvekilinin suç sabitlenmeden tutukluluk halinin sürmesini doğru bulmuyoruz. Bunun kimseye bir karı olmaz, Enis Berberoğlu'na da zararı olmaz. Bunun Türkiye'nin itibarına, demokrasisine çok büyük zararı olur." dedi.

Enis Berberoğlu'nun durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasına ilişkin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde yeniden yargılandığı duruşman ardından, adliye bahçesinde gazetecilere açıklama yapan Altay, duruşmaya iyi bir haber alacakları umuduyla geldiklerini söyledi.

Berberoğlu'nun tutukluluk halinin sürmesini doğru bulmadıklarını dile getiren Altay, "Gazeteci bir milletvekilinin suç sabitlenmeden tutukluluk halinin sürmesini doğru bulmuyoruz. Bunun kimseye bir karı olmaz, Enis Berberoğlu'na da zararı olmaz. Bunun Türkiye'nin itibarına, demokrasisine çok büyük zararı olur." şeklinde konuştu.

Altay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi arasındaki yaşanan uyuşmazlığın bir milletvekilinin 45 gün daha cezaevinde kalmasına yol açtığını savunarak, şunları kaydetti:

"Bizler CHP ailesi olarak Kadri Enis Berbeoroğlu'nun yanında olmaya devam edeceğiz. Adaletin tecelli edeceğine yürekten inanıyoruz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bölge Adliye Mahkemesi arasındaki iletişimsizliğin bir an önce de giderilerek bu sonucun artık açıklanmasını bekliyoruz. Zira bu mahkeme, 14. Ağır Ceza'nın kararını bozan bir mahkeme. Şimdi anlamsız ve gereksiz yere milletvekilimiz 45-46 gün daha cezaevinde kalacak. Bu üzücü bir durum."

Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün de, dosyanın tamamını bilen, içeriğine en vakıf olan hukukçular olarak bu gün beklentilerinin bir beraat kararı verilmesi olduğunu belirterek, "Enis Berberoğlu'nun tutukluluğu bir tedbiri aşmış durumdadır, yargılanıyor olması da anlamını yitirmiştir. O yüzden bizim beklentimiz tahliyeden ziyade beraatle birlikte tahliye edilmesiydi. Ama bizim hesaba katmadığımız bir şey varmış. O da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, mahkemenin kendisinden istediği belgeleri mahkemeye göndermemiş olması. Biz bunu anlamakta zorluk çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu ise, üzgün olduğunu ve bugün tahliye kararı beklediğini ifade ederek, "Çok büyük umutlarla gelmiştim ama adalet yerini bulsun. Özgürlük için, adalet için 45 gün değil 2 ay daha bekleyebilirim. İnşallah önümüzdeki duruşmada tahliye ve beraat olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Engin Altay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title