Haberler

TBMM'de Palamut Toplama Şenliği

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Türkiye'nin önünü kesmek isteyen mihrakların ekmeğine yağ sürmeyelim, milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmayalım, birbirimize anlayışla davranalım ve kardeş olduğumuzu her zaman hatırlayalım." dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, " Türkiye'nin önünü kesmek isteyen mihrakların ekmeğine yağ sürmeyelim, milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmayalım, birbirimize anlayışla davranalım ve kardeş olduğumuzu her zaman hatırlayalım." dedi.

"TBMM Geleneksel 6. Palamut Toplama Şenliği" TBMM Başkanı Kahraman, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı milletvekilleri, TBMM kreşi öğrencileri ve TBMM çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

TBMM Kabatepe Parkı'ndaki şenlikte konuşan Meclis Başkanı Kahraman, etkinliğin ilk olarak 2004 yılında TEMA Vakfınca organize edildiğini anımsatarak, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'yı minnetle andığını söyledi.

Şenliğin 2012 yılından itibaren Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile yürütüldüğünü hatırlatan Kahraman, TBMM bahçesinden topladıkları ve OGM, ziraat fakülteleri ile TEMA Vakfı gibi kuruluşlara gönderdikleri meşe palamutlarının toprakla buluşmasını sağladıklarını, üretilen fidanların da Türkiye'nin her yerinde ağaçlandırma çalışmalarında kullanıldığını anlattı.

Kahraman, 450 dönümlük Meclis yerleşkesinde 10 bini aşkın ağaç bulunduğunu, bunlardan 3 bin 200'ünün meşe ağacı olduğunu belirterek, her yıl tonlarca meşe palamudu toplandığını ve bunların yüzde 70'inin fidana dönüştüğünü kaydetti.

TBMM Başkanı Kahraman, "Meşe ağacı Anadolu insanı gibi, sağlam ve dayanıklıdır. Toplanan her bir meşe palamudu bir candır ve toprakla buluştuğunda canlanacaktır. Yeşile karşı dost olmalıyız, yurdumuzu yeşillendirip, ormanlarımızı korumalıyız." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Türkiye'nin ağaçlandırılmasında başarılı çalışmalar yaptığını ifade eden Kahraman, Eroğlu'nun İSKİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde de İstanbul'un su sorununu çözdüğünü söyledi. Kahraman'ın sözleri üzerine Eroğlu, İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak tedbirlerin alındığını belirtti.

"Herkes ağaçlandırma seferberliğine katılsın"

Veysel Eroğlu da şenlikte yaptığı konuşmada, OGM olarak ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Türkiye'nin ağaç ve odun servetini her geçen yıl daha da artırdıklarını ifade etti.

OGM'nin sadece ormanların bulunduğu illerde değil tüm Türkiye'de örgütlendiğini ve ağaçlandırma çalışmaları yaptığını kaydeden Eroğlu, ağaçlandırmanın sadece ormanlarda değil şehir merkezlerinde, okul bahçelerinde, mezarlıklarda ve tüm açık alanlarda devam ettiğini söyledi.

Eroğlu, geçen hafta 4 milyarıncı fidanı Edirne'de toprakla buluşturduklarını, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı 2023'e kadar, dünyadaki her bir insan için olmak üzere, 7 milyar fidanı toprakla buluşturma sözü verdiklerini anlatarak, ağaçlandırma seferberliğine herkesin katılmasını istedi.

Bakan Eroğlu, meşe ağaçlarının Türkiye ormanlarının yüzde 27'sini oluşturduğunu, toplanan meşe palamutlarının yüzde 70'inin fidan olduğunu ve Meclis bahçesinden toplanan meşe palamutlarının başta Ankara ve çevre illerde olmak üzere tüm Türkiye'de ağaçlandırma faaliyetlerinde kullanıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Kahraman ve Eroğlu, temsili olarak meşe palamudu ve meşe fidanı değişimi gerçekleştirdi. Kahraman ve Eroğlu daha sonra meşe ağaçlarından düşen meşe palamutlarını topladılar ve bir meşe fidanı diktiler.

"Türkiye'nin önünü kesmek isteyen mihrakların ekmeğine yağ sürmeyelim"

TBMM Başkanı Kahraman, etkinliğin ardından gazetecilerin, "Cumhurbaşkanı ile CHP lideri arasında belge polemiği yaşanıyor. Meclis Başkanı olarak bunu nasıl değerlendirdiniz?" sorusu üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ben de sizler gibi takip ediyorum. Bu tip polemiklerin kavgaya dönüşmemesi, sıkıntı vermemesi ve normal müzakere tarzında sürmesinin gerektiğine inanıyorum. Hakikatler hiçbir zaman örtülmez, ortaya çıkar. Türkiye'nin önünü kesmek isteyen mihrakların ekmeğine yağ sürmeyelim, milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmayalım, birbirimize anlayışla davranalım ve kardeş olduğumuzu her zaman hatırlayalım."

"Canlıya eziyet etmek bizim anlayışımızda yok"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da Erzincan'da bir kediye uygulanan şiddetle ilgili soruyu yanıtlarken, bu konudaki yasal düzenlemenin Mecliste komisyondan geçtiğini, ancak kadük kaldığını anımsattı.

Vatandaşları şuurlandırmak gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Onlar da canlı. Canlılara eziyet etmek bizim anlayışımızda, kültürümüzde yoktur. Dolayısıyla onları korumak lazım. Görüntüleri gördüm, çok üzüldüm. Bunları mutlaka cezalandıracağız. Zaten büyük cezalar veriyoruz. Burada kültür oluşturmamız lazım. Cana kıyılamaz, eziyet edilemez. Onlar da can." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İsmail Kahraman Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title