Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Gaziantep'te, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi.

Gaziantep'te, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi.

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde AK Parti Gençlik Kolları, Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Memur-Sen ve diğer bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan grup, Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Türk ve Filistin bayraklarını astıkları araçlarına binen grup, Ordu Caddesi'nden Üniversite Bulvarı istikametine hareket etti. Araçlarıyla kentte tur atan katılımcılar, Ali Fuat Cebesoy Bulvarı'nda toplandı.

Grup bulvarda, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail'e protesto, Filistin halkına ise destek içerikli sloganlar attı.

Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, grup adına yaptığı basın açıklamasında, ABD'nin alçak yüzünü bir kez daha gördüklerini söyledi.

İslam coğrafyasına zarar veren bu zihniyetin aldığı kararın kendilerini şaşırtmadığını dile getiren Gök, şöyle devam etti:

"Başta ABD olmak üzere bu şer odakları tüm İslam coğrafyasını adeta istila etti. Ecdadımız dünya sahnesinden çekildiğinden beri dünya kan ve gözyaşıyla baş başa kalmış durumda. Batı medeniyeti kendilerini dünyanın sahibi sanıyor. İstedikleri yere gidip istedikleri gibi davranacaklarını zannediyorlar. Halbuki biz buradan haykırıyoruz. Yeryüzü sizin değil, yeryüzü Allah'ın mülküdür."

Gök, Müslümanlar olarak Allah'ın mülküne ve adaletine sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Selahaddin Eyyubi'nin, Kanuni Sultan Süleyman'ın torunlarının Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımı yapılarak birbirine düşürüldüğünü vurgulayan Gök, "Bugün Kudüs işgal altındayken, Selahaddin Eyyubi'nin ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları olan bizlere tek yumruk olmak yakışır. Tek yumruk olacağız Allah'ın izniyle." diye konuştu.

Grup, konuşmanın ardından dağıldı.

ABD Başkanı Trump, düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Gaziantep İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title