Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin, "Ülkemizin, İslam dünyasının ve dünyanın, insanlığını yitirmemiş her ferdini Kudüs ortak paydasında buluşmaya davet ediyoruz.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin, "Ülkemizin, İslam dünyasının ve dünyanın, insanlığını yitirmemiş her ferdini Kudüs ortak paydasında buluşmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bekiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs konusundaki açıklamasının kendileri için hiçbir hükmünün olmadığını ve tarihte de bir nokta değerinde bile olmayacağını vurgulayan Bekiroğlu, şöyle devam etti:

"Son iki-üç asırda İslam dünyasının yaşamış olduğu sıkıntılar, 100 yıl öncesinde Kudüs üzerinden sembolleşmiş ve 1945'ten itibaren 'ilk kıblemiz' Mescid-i Aksa fiili olarak işgal edilmiştir. Müslümanlar ilk şoktan sonra aşama aşama Filistin meselesine sahip çıkmaya başlamış, önce duygusal, sonra söylem düzeyinde, akabinde ise icracı adımlarla belli mesafeler katetmişlerdir. Siyonistler ise hedeflerini gerçekleştirmenin önünde engel olarak sürekli Müslümanları ve bazı duyarlı Hristiyanları/Yahudileri görmüş ve bu engelleri devre dışı bırakmak için şiddet, hile ve benzeri olmadık yollara başvurmuştur. Tarih ve tüm gelişmeler göstermektedir ki Kudüs tekrar Müslümanların rengini alacak, Müslümanların öncülüğünde adaletin sembolü olacaktır."

Bekiroğlu, Müslümanların Kudüs'le ilgili hedef ve çabalarını engellemek isteyenlerin, arkalarına ABD gibi küresel güçleri almaya çalışsalar da muvaffak olamayacağını belirtti.

Müslümanlar duyarlı davrandıkça bu hamleyi yapanların pişman olacağını ifade eden Bekiroğlu, "Bu açıklamalarıyla küresel işgalci güçler sözü tüketmiş ve karşılarına Müslümanlığı ve insanlığı almışlardır. Yok hükmünde olan bir karar alınmış ve en hassas alanımıza dokunulmuştur. Kudüs meselesi bundan sonra dokunanları yakacak ve yaptıklarına pişman edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Halit Bekiroğlu, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları bu konuda duyarlılığa ve seslerini yükseltmeye çağırarak, "Ülkemizin, İslam dünyasının ve dünyanın, insanlığını yitirmemiş her ferdini Kudüs ortak paydasında buluşmaya davet ediyoruz. Kudüs işgalcilerin ve emperyalistlerin değil, bizimdir. Kudüs hepimizindir." görüşünü paylaştı.

ABD Başkanı Trump, düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title