Haberler

C.B.Ü Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Yerleşkesi Açıldı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un girişimleri ve hayırsever iş adamı Hüseyin Akhan'ın desteği ile yeni yer ve binasına kavuşan C.B.Ü Müşerref Akhan Yerleşkesi'nin açılış töreni gerçekleşti. Günümüzde eğitime verilen önem ile birlikte, eğitim şartlarının daha üst seviyeye ulaşması ve öğrencilerin daha modern ve rahat imkanlarda eğitim almaları için gerekli çalışmaların ve değişimlerin yapılması zorunluluğunu ortaya çıkardı. Yeni yapılan yerleşke ile öğrencilere daha modern derslik, kantin sosyal alanlar, bilgisayar laboratuvarı, kütüphane gibi birimler yapılarak eğitim almaları sağlandı. Yoğun bir katılımın olduğu açılış törenine; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, C.B.Ü Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Kula İlçe Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Hayırsever İş Adamı Hüseyin Akhan ve ailesi, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Manisa Büyükşehir ve Kula Belediyesi Meclis Üyeleri, Jeopark Kula Belediyespor Erkek Voleybol takımı, Sivil Toplum Kuruluş üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosunun konuşmalarıyla başlayan açılış töreni, C.B.Ü Rektörü Prof. Dr. Kemal çelebi, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Milli Eğitim Bakanının konuşmalarıyla program devam etti. Teşekkür plaketi ve hediye takdiminde bulunulan törende, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Hayırsever İşadamı Hüseyin Akhan'a günün anasına halı ve çiçek taktim etti. Kuşak kesimi ile açılış son buldu.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; "Yeni Yerleşkemizin Hayırlara Vesile Olmasını Temenni Ediyorum"

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; "2014 yılında görevi devir aldığımızda hizmet arkadaşlarımız ile beraber Kula'mızın en büyük eksikliklerinden birinin Yüksekokul binamız olduğunu biliyorduk. Yüksekokul binamızı yeniden yapmak, eğitim kadrolarını tamamlamak, yeni bölümler açmak ve hızlı bir şekilde eğitime geçmek amacımızdı. Bunları yaparken de öğrencilerimizin istek ve görüşlerini de göz önünde bulundurduk. Öğrenci öncelikle başarılı bir okul düşünüyordu. Daha sonra iyi bir bina, yurt binası, gençlerin gidip orada huzurlu ve mutlu bir şekilde vakit geçirebileceği bir şehir, şehrin içinde ve yakınında gezebileceği bir yer. Bütün bunları topladığımızda orası öğrenciler için bir cazibe merkezi oluyordu. Bizde çalışmalarımıza bu istekler doğrultusunda başladık ve amacımıza ulaştık. Manisa'nın Yüksekokulları içerisinde artık nadide bir yeri olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Yerleşkesini açtık. Tüm öğrencelerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederken, burada düşüneninden, fikir verenine, emeği geçen kişisinden müteahhidine, herkese çok çok teşekkür ediyorum. Özellikle Merhum Müşerref Akhan hanımefendiyi hayırla yâd ediyorum. Buradan sizlerin de rahmetle andığını düşünüyorum. Başta teşekkürün en büyüğünü Yüksekokuldaki Yerleşkenin yapılmasında çok büyük emeği olan Sayın Hüseyin Akhan'a huzurlarınızda hem şahsım adına hem de halkım adına teşekkür ediyorum. Bu yerleşkenin ilçemize, ülkemize ve ilim ve bilim dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

C.B.Ü Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi "Akademik Destek Vermeye Hazırız"

C.B.Ü olarak hızlı bir şekilde büyüme devam ettiğini belirten " Bizim amacımız yalnızca büyümek değil büyürken kaliteli ve konforlu bir şekilde büyümek. Büyümenin tek başına olmadığını da biliyorum, bünyemize bağlı Meslek Yüksek Okulları ile birlikte daha hızlı büyüyoruz. Bunlardan birisi de bugün açılışını yaptığımız C.B.Ü. Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Yerleşkesi. Açılışı olan bu yerleşkeye Kula'nın turizm açısından önemli bir ilçe olmasından dolayı ve doğal ve kültürel zenginlikleri desteklemek ve vakıf eserleri restore amacıyla üniversitemize mimari restorasyon bölümü de açacağız. Akademik kadroyu tamamladık sonra bölüme 2017-2018 akademik takviminde öğrenci alımına başlayacağız. Ayrıca Türkiye'nin ilk ve tek UNECO sertifikalı Jeoparkına biz üniversite olarak akademik destek vermeye hazırız. Bu yerleşkenin yeniden hayat bulmasında başta Hayırsever işadamı Hüseyin Akhan'a ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a teşekkür ederim.

Öğrencilerimize ve hocalarımıza hayırlı olsun. " Diye konuştu

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer; "Kulamıza ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum"

C.B.Ü Kula Meslek yüksekokulu yeni yerleşkesine ve tesisine kavuştuğunu belirten Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer; " Kulamıza ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Başta yerleşkenin yapımında büyük desteği olan Hayırsever işadamı Hüseyin Akhan abime, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a ve yardımı olan herkese teşekkür ederim. Daha sonra bu yerleşkeye adı verilen Müşerref Akhan teyzemi de rahmetle anıyorum." Diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; "Kula Halkına Ve Öğrencilere Hayırlı Olsun"

C.B.Ü Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Yerleşkesinin kula halkına ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını dileklerini sunan Bakan Yılmaz " İnşallah bu üniversitede yetişen öğrencilerimizin Kula'ya ve memlekete hayırlı birer birey olacaklarını biliyor ve gençlerimize güveniyorum. Yerleşkenin yapımında başta Hüseyin Akhan olmak üzere emeği, katkısı ve desteği olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title